Új színfolt a városi parkban

Új színfolt a városi parkban
2020. May 25.
A polgármester egy régi ígérete valósult meg Érmihályfalván
/vlm/Image/Show/84/

Szabadtéri sakktábla létesült a városi parkban. A nem hivatalos átadó csütörtökön volt, a helyi sakk-klub tagjainak részvételével, és hamarosan a lakosok is használatba vehetik a játékalkalmatosságot.

Minden korosztály használhatja majd azt a szabadtéri sakktáblát, amelyet csütörtökön adtak át az érmihályfalvi városi parkban. Az átadón jelen volt a helyi amatőr sakk-klub két lelkes diákja is, ők próbálták ki először a létesítményt, amely olyannyira elnyerte tetszésüket, hogy az első játszma után mindjárt egy visszavágót is lejátszottak.

Mint Karsai Attila alpolgármester elmondta, a megvalósítás csak rézben terhelte a város költségvetését, az alapanyagok árát ugyanis teljes egészében városunk sportbarátai biztosították, a munkálatokat pedig a hivatal alkalmazottai végezték el. A tervek szerint a sakktáblának helyet adó teret a nyár folyamán még bővíteni fogják, ülőalkalmatosságokat és egy filagóriát is építenek, amely egyrészt árnyékot tart, másrészt egy hirtelen zápor esetén sem kell majd félbehagyni a játszmát.

A szabadtéri sakktáblát hamarosan bárki ingyenesen használhatja majd, a bábuk a közeli sportcsarnoknál lesznek kivehetők egy megadott órarend szerint, és ugyanoda kell majd visszavinni őket.

S. E.

Keresés