Újabb baleset a középiskola előtt

Újabb baleset a középiskola előtt
2014. December 18.
Újra gyalogost ütött el egy jármű a középiskola előtti zebrán. A szerdán délben történt baleset szerencsére csak könnyebb személyi sérülést okozott. A térfigyelő kamera felvétele látható alább.
/vlm/Image/Show/84/
A balesetet okozó jármű áll a zebrán, az áldozat szerencsére nem került a kerekek alá

A rendőrségi sajtóközlemény szerint a baleset szerdán 13.55 órakor történt, amikor a Hunyadi Mátyás utcában (a Mezőgazdasági Főgimnázium előtt) egy 52 éves, a Máramaros megyei Fărcașa településre való sofőr haszongépjárműjével nem adta meg az elsőbbséget egy zebrán áthaladó értarcsai illetőségű kiskorúnak (aki az iskola diáklánya).
Ezen a helyszínen tavaly április közepén történt hasonló baleset. Akárcsak akkor, most is rögzítette a történteket a zebrához közeli térfigyelő kamera. A felvételen látszik, ahogyan egy, a zebra mellett parkolt kisteherautó mellől, tehát nem mögül, hanem annak a közeledő jármű felőli végénél a diák az iskola irányából kilép a zebrára, és épp akkor ért oda a teherautó. A sofőr észlelhette a veszélyt, mert ha későn is, de láthatóan fékezett, a nedves úton szerencsére nem csúszott meg és még a zebra területén meg is állt. A nagyobb baj elkerüléséhez bizonyára hozzájárult, hogy a sofőr kissé félre rántotta a volánt, így a vezetőfülke jobb oldala sodorta el az áldozatot, aki a földre került, ám szinte azonnal talpon is volt, lábán hagyta el az úttestet.
A már idézett rendőrségi közlemény szerint az áldozat könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett, ezek ellátására kórházba szállították. A körülmények pontos feltárására még folyamatban van.