Újabb cserkészeket avattak a március 15.-i ünnepségen, Nagyváradon

Újabb cserkészeket avattak a március 15.-i ünnepségen, Nagyváradon
2015. March 19.
A hagyományt követve, idén is Nagyváradon ünnepeltek a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) csapatai, köztük a 14. számú Érmihályfalvi Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat is.
/vlm/Image/Show/84/
Cserkészeink a megye minden részéből Nagyváradra érkezett társaik között

Az egyre gyarapodó őrsök a februári hónapot intenzív tanulással töltötték, majd az ünnepség előtt két nappal sikeresen levizsgáztak a kötelező tudnivalókból, illetve egy rövid levelet is kellett írniuk arról, hogy miért is szeretnének cserkészek lenni?

A vizsga feltételeit ez alkalommal kilencen teljesítették, így csatlakozhattak a vasárnap délután Nagyváradra indult csoporthoz.

Az 1848-49-es forradalom évfordulóján tartott megemlékezésére 24 fő indult útnak Érmihályfalváról. Az eddigi évekhez hasonlóan cserkészeink Szacsvay Imre szobránál, ünnepi keretek között tehették le illetve újíthatták meg fogadalmukat, majd a fáklyás menet tagjaiként, cserkész dalokat zengve átvonultak Petőfi Sándor szobrához, ahol meghallgatták az ünnepi beszédeket, majd az esti órákban hazaindultak.

Így tehát a 2013 nyarán alakult csapat idén kilenc felavatott taggal bővült, ők név szerint: Cionca Molly, Réder Virág, Orosz Dávid, Gábor Ádám, Bugya Vanessza, Molnár Jázmin, Suta Alexandra, Sághi Csenge, Sághi Csanád.

A legközelebbi toborzás májusi hónap folyamán lesz Érmihályfalván, a cserkészek székhelyén, a tótfalui óvoda épületében.

Keresés