Újabb előadás a Várszínházban: Mozart szerelmei

Újabb előadás a Várszínházban: Mozart szerelmei
2014. August 6.
Két részes darab bemutatásával folytatódik pénteken a 3. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál, melyre a helyi RMDSZ-irodában lehet jegyet kapni.
/vlm/Image/Show/84/
Jelenetek az előadásból (forrás: az előadás plakátja)

Augusztus nyolcadikán, pénteken folytatódik az RMDSZ megyei szervezete, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség szervezésében a 3. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál című előadássorozat. A megyeközponti Várszínházban 21 órától Pozsgai Zsolt: Mozart szerelmei című két részes játékát lehet megtekinteni, Almássi Sándor és Kökényessy Agi szereplésével.

A darab Mozart halálának éjszakáján játszódik. Mielőtt eltávozna, szeretné megvallani házasságon belüli szerelmeit a feleségének. Constanze belemegy a játékba, és ketten megelevenítik azokat a helyzeteket, melyekbe Mozart az elmúlt években került. Ezek között vannak komikus, tragikus helyzetek. Mozart úgy véli, megtisztulva mehet át a másvilágra, de még várnia kell: a felesége közli vele, hogy neki is van mit bevallania – és újra elindul a játék, de már fordított szereposztásban. Szenvedélyes, tragikomikus dráma, valódi és komoly színészi játékkal.

Jegyek elővételben kaphatóak az RMDSZ helyi irodájában 15 lejes áron.