Újabb épület az oktatás szolgálatában

Újabb épület az oktatás szolgálatában
2014. September 9.
Egy újabb épület is az oktatás szolgálatába áll a tanév kezdetétől Érmihályfalván, ahol terveken felüli javításokat is végeztek a szünidőben az iskolákban.
/vlm/Image/Show/84/
Új padló és álmennyezet a napköziben

A képviselő-testület augusztusi ülésén – a szinte állandónak mondható költségvetés-módosítás napirendjénél – Csengeri Csongor, a Zelk Zoltán Általános Iskola igazgatója plusz 63 ezer lejt kért az intézmény számára, hogy átfogóbb felújítást tudjanak végezni a napközis óvoda (az idősebbek még Pionírházként emlegetik) épületén.

A kéréshez, melyet a tanácsosok egyhangúan megszavazták, Nyakó József polgármester pedig hozzáfűzte: az önkormányzat folytatja az iskolaépületek rendbetételét. Mint annak idején beszámoltunk róla, tavaly teljesen felújították a bölcsődét, a Márton Áron utcai úgynevezett Szobros iskolát, de komoly javításokat végeztek a főutcai napközin és a vele szomszédos iskolaépületen is.
A napközi most úgy került újra “képbe”, hogy a szokásos vakációs karbantartási munkák során tapasztalták, a cipő sarka egyszerűen belesüpped a padlóba néhol, és gyerekek nem maradhatnak abban a környezetbe, mondta el a polgármester, miközben a felújítás menetét a helyszínen ellenőrizte. Ha pedig már nekifogtak, akkor nem csak új padlót, de álmennyezetet is kapnak a helyiségek, és a villanyhálózatot is újra cserélték. (Tavaly ugyanitt ajtókat, ablakokat cseréltek, új mellékhelyiségeket építettek, és az addig nyitott folyosót “bezárták”.)

Más épületekben is korszerűsítenek: a már említett bölcsődében, továbbá a Kálvin János utcai iskolában és az 1. számú óvodában az eddigi konvektorost központi fűtésre cserélték.

A leglátványosabb változáson az iskola főépületével szomszédos ingatlan megy át (alábbi képeinken), mely eddig lakóház volt, ám a rövidesen kezdődő tanév elejétől az iskola szolgálatába áll: 2 osztályterem, és egy adminisztrációs célokat szolgáló helyiség kap helyet benne. Ezen az épületen az utolsó simításokat végzik, a tanév elején ünnepélyes átadást fognak ott tartani.

(BN)

Keresés