Újabb érmelléki látnivaló: újranyitották a székelyhídi halászati múzeumot

Újabb érmelléki látnivaló: újranyitották a székelyhídi halászati múzeumot
2014. June 23.
Az egykori Érmellék emlékét őrző kiállítást nyitottak meg, pontosabban nyitottak új székhelyen újra Székelyhídon: a halászati múzeumot, mely immár a vadfogás témakörével bővült. A múzeum előzetes bejelentkezés után látogatható.
/vlm/Image/Show/84/
A sok megmentett holmi mellett öt falba épített akvárium is látható

A hét végén megtartott székelyhídi városnapok kiemelkedő eseményként újra megnyitották a halászati múzeumot, mely immár a vadfogás témakörével bővült.

A kiállítás anyaga korábban a Múzeum helyén volt épületben volt látható, most az új épület emeletén kapott három termet.
Dr. Wilhelm Sándor halbiológus, ny.tanár a megnyitón felelevenítette, hogy a halászati múzeum tárgyait miként mentették meg, összeszedve azokat az érmelléki települések padlásairól, illetve pontosította, hogy a bővítés nem a vadászat, hanem a vadfogás eszközeire vonatkozik. Vannak olyan tárgyak, melyeket a szakirodalom sem ismer, tehát sajátságos, érmelléki eszközökről van szó. A jó körülmények közé került kiállításon sok egyéb mellett látható csónak, többféle háló, varsa, vész, szigony, illetve fácáncsapda, hörcsögtőr, pocfogó, sőt, öt falba épített akváriumban halak is úszkálnak.
A múzeum a továbbiakban előzetes bejelentkezés után látogatható, amit a Polgármesteri Hivatalban, vagy a 0259/35-21-94 illetve 0744-789931 telefonszámokon lehet megejteni.

Keresés