Újabb győzelem a karácsonyfa alá

Újabb győzelem a karácsonyfa alá
2013. December 20.
Szép játékba csomagolt újabb győzelem-ajándékot tett a szurkolók, sportszeretők karácsonyfája alá a megyei női ifjúsági kézilabda bajnokságban szereplő csapatunk: Unirea - Avasfelsőfalui Olimpus 21 - 13 (10 - 1).
/vlm/Image/Show/84/
Az év utolsó találkozóján is magabiztosan nyertek kézilabdásaink

Januárból előrehozott találkozóját játszotta pénteken délben az Unirea ifjúsági női kézilabda csapata, ellenfele az Avasfelsőfalui Olimpus volt.
A találkozó rendkívül egyszerű képlet szerint kezdődött: jól védekeztünk, majd eredményesen támadtunk, nem csak felállt védőfal ellen bemutatott figurákból, de letámadásból is. Ennek eredményeként a vendégek edzője a 11. percben, 6-0-ás állásnál jónak látta időt kérni. Ennek annyi haszna lett, hogy mindjárt dobtak is egy gólt, ám aztán Pusztai Myrthis még hetesből is “lehúzta a rolót” kapuja előtt. Hogy nem lett 10-1-nél nagyobb a különbség a félidőre, az csak amiatt volt, hogy több ziccert is elhibáztunk, majd az utolsó percekre kissé “leült” a lendület.
A második félidő elején 2 perc alatt 3 gólt kaptunk, mintha csak 11-4-nél kezdtük volna a játékot. Aztán visszaállt a rend, ám szokatlanul sok volt a pontatlan passz, amiből letámadott az ellenfél, így Leu Eugen edzőn volt az időkérés sora 16-8-nál. Az edző tizenegy gólos előnynél – 19-8 – látta elérkezettnek az időt, hogy “megforgassa” a kispadot, így sorra mindenki pályára lépett – a végére a kezdőből csak ketten voltak pályán -, de a cserejátékosoknak is szó szerint harcolniuk kellett, hiszen az Olimpus nem adta könnyen magát, helyenként igen erőszakosan küzdöttek. A végeredmény 21 – 13, félidőben 10 – 1.

A szerepelt csapat (zárójelben a szerzett gólok): Pusztai Myrthis, Torda Vanessa (kapusok) – Toma Carmina (1), Tóth Mária (1), Toma Denisa (2), Purcel Raluca (1), Tóth Vivien (7), Dânga Nicoleta (1), Bihari Viktória (1), Lăcătuş Cyntia (2), Caragilov Melissa (5), Vas Gabriella, Kis Petra, Purcel Dorina, Sava Maria, Holberg Bernadett.
A bajnokság félidejéig még van egy találkozója az Unireának, február elsején a Tasnádi Unirea vendégei lesznek.
A pontvadászat pillanatnyi állása: 1. Érmihályfalvi Unirea
2. Piskolti Speranţa
3. Tasnádi Unirea
4. Nagyváradi HCM
5. Avasfelsőfalui Olimpus
6. Turci Anghel Saligny
7. Hegyközpályi CS
8. Margittai H4 AS.
Az év utolsó találkozója után Leu Eugen edző tanítványai nevében is ezúton mond köszönetet a támogatásért a Városházának, a szülőknek, a csapatot lelkesen segítőknek, a szurkolóknak, kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánva, illetve visszavárva a közönséget a pálya szélére a 2014-es meccsekre is.

Keresés