Újabb két pont van oda…

Újabb két pont van oda…
2013. April 13.
A labdarúgó IV.-Liga 18. fordulójában, szombat délután Unirea - Borsi Viitorul 0-0-ás félidő után 1-1.
/vlm/Image/Show/84/
Az új, fekete-fehér csíkos mez sem hozott szerencsét...

Miután pár napig úgy-ahogy száradt a Praszler stadion gyepszőnyege, péntekről szombatra virradóra újabb zápor szakadt rá, majd a délutáni meccs előtt 10 perccel már nem csak egyszerűen zápor, de jeges eső is ömlött pár percig. Ennek megfelelően mély, csúszós pálya fogadta a csapatokat. Az Unireának, és a Viitorulnak is égetően fontos lett volna a három pont, hiszen a tabella végén tanyáznak mindketten, és sikerre elsősorban a hasonló képességű gárdák ellen van esélyük. Így nem volt meglepő, hogy mindkét csapat nagy akarással, lendülettel kezdett, küzdöttek egymással, és a csúszós, sáros pályával.
Első helyzetünket a 11 percben jegyeztük, amikor Szalai az alapvonalig cselezte magát, ám a visszagurításra senki nem érkezett. A 17. percben Illés távolról, mintegy 25-30 méterről emelt a kifutó kapus, illetve a mezőny felett kapura, de a labda fölé szállt – rögtön az ellentámadásból a vendégek kerültek helyzetbe, és ez az ellentámadásos taktika volt rájuk jellemző az első félidőben. A 43. percben újra a borsiak juthattak volna vezetéshez, Ruszkai a gólvonalról mentett.
A második félidőnek már az elején kettős cserére szánta el magát Szabó Zoltán edző, és szükség is volt a frissítésre, mert szinte csak a Viitorul támadott, a védekezésben pedig Szásznak is be-be kellett segíteni kifutásokkal.
Ki fog itt gólt lőni? – tettük fel a kérdést, de a választ nem abban a formában vártuk, ahogyan megkaptuk: egy újabb ellentámadás során a borsiak jobbszélsője – ahogyan mondani szokás – mint a nyúl futott el a félpályáról indulva a 65. percben, és a rövid sarokba bombázott – 0-1.
Szerencsére nem sokat kellett várni az egyenlítésre: gyakorlatilag először kerültünk az ellenfél tizenhatosán belülre a második félidőben, a 69. percben, amikor csatárunkat buktatták, a tizenegyest Pap értéksítette – 1-1.
A két gól mintha mindkét csapatot felpaprikázta volna, szinte felváltva alakultak ki a helyzetek:
– 71.p.: ismét a jobbszélső hagyott faképnél mindenkit, csak rajta múlt, hogy mellé gurított;
– 74.p.: Illés beadását Benciu fejelte kapura, a borsi hálóőr bravúrral védett;
– 82. és 83.p.: a borsi jobbszélső két újabb sprintje, mindkétszer Szász mentett, elsőre a gólvonalon;
– 85.p.: megismétlődött az Illés – Benciu akció, újra a kapus volt a végállomás;
– 90.p.: a védelemben sokat dolgozó Horváth támadásba lendült, lövése alig kerülte el a kaput.
Több gól így már nem esett – valószínűleg egyik csapat sem elégedett az egy ponttal, de azt talán mondani sem kell, hogy mennyire kellett volna az Unireának az újabb elvesztett kettő…
A jövő héten – hét közben – Román Kupa meccset játszik az Unirea Biharon, majd a 19. fordulóban újra hazai pályán, a Liberty ellen lehet próbálkozni.
UNIREA: Szász – Horváth, Ruszkai, Katona Trifa, Létai, Varadi (56.p. Chereji), Illés (90+1.p. Sándor Kr.), Lakatos (61.p. Sándor Cr.), Szalai (56.p. Pap), Benciu.
Az utánpótlás csapatok találkozóján Unirea – Viitorul 3 – 1.

Keresés