Újabb konzuli nap volt

Újabb konzuli nap volt
2013. April 18.
Szerdán, április 17-én kihelyezett napot tartottak a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársai a Köztársaság utca 40. szám alatt található EMNT-irodában. Az EMNT Partiumi Sajtószolgálatának közleménye.
A kor-rekordot tartó állampolgárság-kérelmező a konzuli napon

Folytatódnak a konzuli napok az érmihályfalvi EMNT-irodába

Miután a legutóbbi kihelyezett konzuli napon, Érmihályfalván rekordot döntöttek az egy napon átvett honosítási kérelmek számát illetően, 2013. április 17-én, szerdán újabb kihelyezett napot tartottak a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársai, a Köztársaság utca 40. szám alatt található EMNT-irodában. Összesen hatvanöt család iratcsomóit vették át, valamint háromszáz család anyakönyvi iratait hozták el, és egy részüket át is adták az érintetteknek.

Bár ezúttal nem sikerült megdönteni a márciusi konzuli nap rekordteljesítményét, más szempontból volt különleges ez az alkalom: ezen a napon egy 92 éves kérelmező iratcsomójának összeállításában segédkeztek a helyi ügyintézők, melyre az iroda fennállása óta nem volt példa.

Az iroda munkatársai ugyanakkor örömmel tapasztalták, hogy munkájuk híre messzibb vidékekre is eljutott, hiszen például Resicabányáról vagy a Szatmár megyei Szilágypérról is érkeztek kérelmezők a konzuli napra.

Mivel az érdeklődés nem csökken – sőt, egyre csak nő – a honosítás iránt, így hamarosan további kihelyezett konzuli napok megszervezésére kerül majd sor a Köztársaság út 40. szám alatt található érmihályfalvi EMNT-irodában, ahol az ügyintézők naponta 9 és 18 óra között állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

Partiumi Sajtószolgálata

Keresés