Újabb lépés a szennyvízhálózat működtetése felé

Újabb lépés a szennyvízhálózat működtetése felé
2016. July 19.
Kedden délelőtt megkezdődött a szennyvízhálózat derítőállomásának műszaki átvétele. A próbaüzem október végén ér véget.
/vlm/Image/Show/84/

“Készre van jelentve” – Ez a szakkifejezés arra, hogy a kivitelező befejezte a maga dolgát (bár a környezet rendezés még hátra van), és kedden délelőtt megkezdődhetett a szennyvízhálózat derítőjének műszaki átvétele.
Az erre kijelölt bizottságot Benedekffy Vilmos, az objektum tervezője kalauzolta végig az impozáns építményen, töviről hegyére elmagyarázva, hogy mi mire való, miért ott van, ahol és mi a munkafolyamat a szennyvíz beérkezésétől addig, míg a megtisztított víz a Móka patakba távozik (legalsó képünk).
Egy újabb lépést tettünk a hálózat beüzemelése felé, összegezte a látottakat Nyakó József polgármester, akitől megtudtuk: az átvétel után kezdődhet meg majd a próbaüzem előbb tiszta vízzel, majd szennyvízzel. Ez a folyamat legkésőbb október közepéig lezárul, vagyis akkor kezdheti meg a tisztító tényleges működését. Addig is a legfontosabb, hogy a felhasználók (vagyis a lakosok) teremtsék meg saját portájukon a feltételeket a hálózatra csatlakozáshoz lehetőleg szakember közreműködésével és a város megbízottjának felügyeletével.
A polgármester kérdésünkre elmondta: a telep működéséhez a már meglévő szennyvízhálózat is szolgáltat elegendő “alapanyagot”, a legalacsonyabb fokozatban ugyanis ehhez napi 100 köbméter kell. A maximális kapacitás 4000 köbméter/nap, ami nem kevés, de a telepet az egész régió kiszolgálására tervezték annak idején.

Keresés