Újabb lépés a tanmedence építéséhez

Újabb lépés a tanmedence építéséhez
2018. October 11.
A műszaki tervek november 7-ig kell elkészüljenek a vaskohsziklási, a margittai és az érmihályfalvi tanmedencék esetében.
/vlm/Image/Show/84/
A Bihar Megyei Tanács alárendeltségében működő Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (HTFÜ) meghirdette a versenytárgyalást a székelyhídi és a diófási tanmedence megépítésére. Az érdeklődő cégek az ajánlatokat október 22., illetve 26-áig tehetik le. Az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) már megtalálható a kiírás: kivitelezőt keresnek a két tanmedence megépítésére.
A műszaki tervek elkészítésére korábban kiírt versenytárgyalás nyertese, a Proexco Kft. november 7-éig kell befejezze a vaskohsziklási, a margittai és az érmihályfalvi tanmedencék terveit. A nagyszalontai és a belényesi uszodák műszaki tervezésére kiírt tender pedig kiértékelési szakaszban van, mondta Vitályos Barna, a Bihar Megyei HTFÜ igazgatója.
A beruházások költségeit a megye saját költségvetéséből finanszírozza, a helyi önkormányzatok pedig a szükséges terület rendelkezésre bocsátásával és annak közművesítésével, illetve környezetének kialakításával, például a parkolóhelyek kiépítésével járulnak hozzá a beruházáshoz.

(forrás: erdon.ro)