Újabb, már sokadik lépés az új kultúrház ügyében

Újabb, már sokadik lépés az új kultúrház ügyében
2017. November 20.
Rendkívüli tanácsülésen értettek egyet a tanácsosok az új kultúrház ügyének újabb fejezetével.
A fotók változatlanok: még ilyen, illetve várhatóan ilyen lesz

A dokumentációt még ezen a héten le kell tenni az Országos Befektetési Társaság (CNI) asztalára, sőt, meg is kell védeni azt, vagyis válaszolni kell azok minden kérdésére, akik majd a minisztériumnak finanszírozásra ajánlják. Ezzel indokolta kérdésünkre Nyakó József polgármester, hogy miért is kellett rendkívüli tanácsülést összehívni hétfőn kora délutánra az egykori Gizella malomból tervezett új kultúrközpont ügyében. Hogy ez az ügy – ha lassan is – de jól halad, arról korábban is beszámoltunk már, ezúttal az ad derűlátásra okot, hogy maga a CNI kérte a képviselő-testületi döntések meghozatalát, mert a projekt túllépett a fővárosi testület ellenőrző és elbíráló osztályán, mely jogi, műszaki és adminisztrációs szempontok szerint vizsgálódott. Tudni kell, hogy az évek folyamán (hiszen a projekt még az előző városvezetés idején indult útjára) már 3 aktualizáláson esett át a tervezet, követve a törvényi módosításokat, mondta el a polgármester.

A tanácsosok két döntést kellett meghozzanak ezúttal. Az egyik, hogy elfogadják a beruházás 4.953.000 lejes össz-költségvetését, az önrész 433.000 lej (az összegekben benne van az ÁFA is). A másik, hogy a kivitelező rendelkezésére bocsátották a szükséges területet.

Nyakó József hangsúlyozta még: a projekt már elnevezésében is hordozza, hogy az épület rehabilitálásáról, modernizálásáról, felszereléséről és kibővítéséről (bejárat, öltözők) egyaránt szó van. Az sem mellékes, hogy a közbeszerzés, a kivitelező megtalálása, majd a munka felügyelete egyaránt a CNI feladata, mely “kulcsra készen” kell átadja majd az új kultúrközpontot a városnak.

A tanácsosok kérdések feltétele nélkül, egyhangúan elfogadták az előterjesztéseket.

Keresés