Újabb Móka bemutató: Bányavirág

Újabb Móka bemutató: Bányavirág
2015. September 29.
Október 4-én, vasárnap újabb - idén már harmadik - bemutatóval jelentkezik a Móka színjátszó csoport.

A Móka színjátszó csoport október 4-én, vasárnap 18 órától mutatja be a helyi kultúrházban Székely Csaba: Bányavirág című színművét.
Szabó János rendezőtől megtudtuk: eredetileg a Dióverés fesztiválra készültek a darabbal, de azon végül a hajdúnánási Naná Színház bemutatójára került sor, ami azonban azzal az előnnyel jár, hogy a közönség egy héten belül két előadást is láthat.
A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Az erdélyi bányászfalvakban a bányák kényszerű bezárása miatt megnőtt a munkanélküliség. A mélyszegénység és kilátástalanság sok férfit kerget az öngyilkosságba vagy az alkoholizmusba. De mégis, az élet makacsul felüti a fejét.

Vajda Iván, a darab főszereplője a bánya bezárása óta munkanélküli. Haldokló apjával él együtt, két éve gondozza kényszerűségből, és tűri parancsolgatását. A ház gyakori vendége a csehovi orvosfigura, Csillag Mihály, aki biztosabb kézzel markolja a pálinkásüveget, mint a sztetoszkópot.
A városból érkezett Ilonka, Iván féltestvére, errefele rég nem látott energiát és életörömet csempész a ház életébe. Jöttétől az itteniek furcsa módon összezavarodnak, a kapcsolatok még zűrzavarosabbá válnak. Képes-e olyasvalaki javítani egy kis közösség sorsán, aki tele van életigenléssel, szerelemmel? Van-e kitörési lehetőség, vagy a problémák megoldására marad a kötél, ami nehéz örökségként száll nemzedékről nemzedékre?
(jatekszin.hu)

Keresés