Újra bejutottak a megyeközi döntőbe

Újra bejutottak a megyeközi döntőbe
2019. February 4.
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola focicsapata nyerte az országos tehetségkutató bajnokság megyei döntőjét, és tavalyi eredményét megismételve képviselheti Bihart a megyeközi szakaszban.
/vlm/Image/Show/84/
Tavaly Bukarestben készült kép. Ugyanaz a csapat halad újra a siker útján
Idén is megszervezik a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), a Tanügyminisztérium illetve a Tymbark nevű támogató összefogásával az U 8, U 10 és U 12 korosztályoknak szánt tehetségkutató labdarúgó tornát. Ennek keretében zajlott le a közelmúltban az U 12-es korosztály számára a megyei szakasz, melyet végeredményben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola csapata nyert. A siker felé vezető úton először a regionális szakaszt nyerték meg Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző tanítványai, akik január 18-án hazai környezetben Érsemjén és Székelyhíd csapatain jutottak túl. Február 1-én tartották a megyei döntőt a 4 régiógyőztes számára Margittán, melyet ugyancsak sikerrel vettek, Nagyvárad körzetének győztesét 2-0-ra, Barátka csapatát 3-1-re, Margittát 3-0-ra legyőzve.
Ezzel megismételték (eddig) tavalyi sikerüket, amikor Bihar megyét képviselhették a megyeközi szakaszon. Akkor azon is túljutottak, és mint beszámoltunk róla, a bukaresti országos döntőben 8 csapat között az 5. helyet szerezték meg. Szabó Zoltántól megtudtuk: ugyanarról a csapatról van szó, mint tavaly, csupán korosztályt kellett váltsanak, hiszen a gyerekek “kinőtték” az U 10-es mezőnyből, most az U 12-esek között szerepelnek, még ha fiatalabbak is egy évvel. A megyeközi szakasz április elején lesz Nagybányán, ahol Máramaros, Szatmár, Szilágy és Beszterce-Naszód megyei legjobbjai ellenében lesz esélyük kivívni újra az országos döntőn való részvételt.
(Bihari Napló)