Újra bejutottak az országos döntőbe

Újra bejutottak az országos döntőbe
2019. April 9.
Megismételve tavalyi sikerét, az Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola focicsapata bejutott az országos döntőbe. A Máramarosszigeten tartott megyeközi döntőn négy másik csapattal mérkőztek.
/vlm/Image/Show/84/
“A regionális és a megyei után a megyeközi szakaszt is megnyerték az érmihályfalvi általános iskola U 10-es focistái. Irány az országos döntő.” Egy tavaly május elején megjelent cikkünkből való az idézet, és most csupán annyit kell módosítani rajta, hogy az eltelt idő miatt az U 12-es korosztályban igaz mindez. Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző nem csak szülővárosát, de az egész megyét képviselő csapata az elmúlt pénteken vett részt Máramarosszigeten a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), a Tanügyminisztérium illetve a Tymbark nevű támogató idei tehetségkutató tornájának megyeközi döntőjén, melyen a következő eredményeket érte el: Bihar – Máramaros 1 – 1, Bihar – Szatmár 2 – 0, Bihar – Beszterce-Naszód 5 – 1, Bihar – Szilágy 1 – 0. Szabó Zoltántól megtudtuk: a 2006 – 2007-ben születettek korosztályában a legfiatalabb volt az érmihályfalvi iskola csapata (mely megegyezik a helyi Unirea SK korosztályos csapatával, a klub támogatta is utazásukat, s hogy a torna előtti nap már oda érkezzenek), hiszen csupán egy 2006-ban született sportolóval álltak ki, a többiek 2007-esek, sőt, vagy egy 2008-ban született focistájuk is. Mindez előnyt jelentett volna, ha holtversenyre kerül a sor, de nem került, bár az utolsó forduló előtt Bihar, Máramaros és Szilágy megye csapata is esélyes volt a továbbjutásra.
A mieinknek egy 0 – 0 vagy egy győzelem jelentette a biztos továbbjutást, így természetesen győzelemre játszottak az utolsó, döntőnek beillő, Szilágy megyeiek elleni idegölő meccsen, amit a második félidőben elért találattal sikerült is megszerezni. Az edző maximálisan elégedett volt tanítványaival, mint fogalmazott: az utolsó pillanatig hihetetlenül koncentráltak, betartva a megbeszélt, kontrákra épülő taktikát. Következik tehát az országos döntő, amit várhatóan május végén tartanak meg, egyelőre a helyszín is bizonytalan, vagy Bukarest vagy Pitești lesz az. Csatolt képünkön az újabb sikert elért csapat, mely három kivétellel megegyezik a tavalyival, balról, fenti sor: Szabó Zoltán edző, Bödő Efraim, Koczkás Armand, Matei Ruben, Szász Alex, Szász Kristóf, alsó sor: Nagy Ervin, Pap Dávid, Ilcaş Sebastian, Tóth Miklós.
Ahogyan arról beszámoltunk, az érmihályfalvi iskola VII.-VIII. osztályosok alkotta focicsapata is érdekelt egy, a Tanfelügyelőség által szervezett Gimnáziumok Olimpiájának megyeközi szakaszán, ezt jövő héten tartják meg Szatmáron.

Keresés