Újra ég felé szálltak a luftballonok…

Újra ég felé szálltak a luftballonok…
2018. May 25.
Mintha csak pár napja szálltak volna fel legutóbb luftballonok a Mezőgazdasági Főgimnázium udvarán... - és már el is telt egy év: újra ballagási ünnepség volt az iskolában.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken reggel 9 órától az utolsó osztályfőnöki órákat tartották meg XII. A. (osztályfőnök Micle Ioana), XII. B. (Hegyesi Judit), XII. C. (Kozma Károly), illetve a III. C. (kereskedelem – Pap Tímea), III. H. (kertészet – Baricz-Nánási Ferenc) és III. M. (mezőgépész-mechanika – Krizsán Csaba) osztályokban, majd 10 órától kezdődött a ballagási ünnepség. A csengőszó hangjaira a végzősök bejárták iskolájukat, majd felsorakoztak az udvaron.
Zeffer Tímea igazgatónő beszéde elején köszönetet mondott az osztályfőnököknek és kollégáinak, kiknek köszönhetően elérkezett az ünnepi nap. “Ebben az ünnepélyes órában öröm és szomorúság egyaránt jelen van a szívünkben. Örülünk annak, hogy iskolánk egy újabb nemzedéke kap szárnyra, ugyanakkor kissé elszomorít a közeli elválás tudata”, mondta egyebek mellett az igazgatónő, aki megköszönte a szülőknek az iskola iránti bizalmat, a végzősök felé pedig azzal fordult, hogy higgyenek önmagukban, ne adják fel álmaikat, de arra is figyelmeztetett, hogy csodák ritkán szoktak történni, mégiscsak jó lenne időt szánni a közelgő vizsgákra való felkészülésre (ha esetleg valaki még nem gondolt erre).
Dr. Dersidan Stefania aligazgató nem lehetett jelen, üzenetét az igazgatónő olvasta fel.
Nyakó József polgármester, miután köszöntötte a megjelentek között a debreceni testvériskola képviselőit is, gratulált a diákoknak, akik különböző versenyeken az iskolájuknak, ezzel együtt a városnak is dicsőséget szereztek eredményeikkel. A szakosztályok végzőseihez fordulva kifejtette: egy jó szakma aranyat ér és szükség is van a jó szakemberekre. Már mindenkinek szólt, hogy a végzősöknek nem feltétlenül kell vargabetűket leírni a világban, itthon is megtalálhatják számításukat, ha azonban mégis szerencsét próbálnak, a szülőföld ölelése mindig várja őket.
Karsai Attila alpolgármester is azt kívánta az ünnepelteknek, hogy találják meg a sikerességükhöz vezető utat, a szülőknek pedig további kitartást gyerekeik támogatásához.
Cosmina Dat rendőrfőnöknő is gratulált a végzősöknek, kik további útjára Balázs Dénes református, Bogdán István római katolikus és Popa Marius ortodox lelkészek kértek áldást
Jutalmak átadása következett. Elsőként a végzős évfolyam legjobbját, Balazsi Alinát, a XII. A. osztály tagját szólították (kinek átlaga 9,95), majd sorban megkapták díjaikat a különböző tanulmányi eredményekért, tantárgy- és sportversenyeken elért helyezésekért az azokon résztvettek.
Búcsúztató beszédeket mondtak a XI. osztályok, utánuk búcsúbeszédet a XII. osztályok képviselői, majd az iskola jelképes kulcsát adták át a végzősök a következő generációnak.
Nem is maradt más hátra, mint az ég felé engedni a zöld, kék, fehér, piros, lila és bordó lufikat, majd a hozzátartozók, ismerősök, barátok köszönthették e jeles napon a ballagókat.