Újra használható járda a Gyár utcában

Újra használható járda a Gyár utcában
2016. August 18.
Árkokat takarítanak, lócákat javítanak, füvet nyírnak, járdát tesznek használhatóvá. A szabadságolások idején is zajlik a városgazdálkodási munka.
/vlm/Image/Show/84/
Újra járható a Gyár utca bal oldali járdája - a távolabbi részről azonban eltűntek a gránitlapok

Bár az alkalmazottak egy része szabadságon van, a városgazdálkodásban, a karbantartásban nem áll a munka. Karsai Attila alpolgármester elmondta: az esővízelvezető árkokat takarították a DN 19-es országút mentén (Kazinczy Ferenc utca, Forradalom útja, a körforgalomnál), illetve a Munkácsy Mihály utcában (a szociális központ és az országút között), de az útpatkát is feltöltötték, ahol szükséges volt.

Az ANL-tömbházak környékén, illetve az utak mentén már napok óta kaszálják a gazt, a füvet.

A játszótereken és zöldövezetekben, illetve a városközpontban újrafestették a padokat, illetve ahol kellett, ott pótolták a hiányzó elemeket (melyeket festés után tettek helyükre). “Érdekesség”, hogy van olyan pad, melyből ismeretlenek kiszedték a léceket rögzítő csavarokat (lásd. egyik alábbi képünkön). Nem is félreeső helyen történt ez, hanem a központban, továbbá a művelethez nem volt elég a spontán elhatározás, ahhoz szerszámot kellett használni, tehát megtervezett akció zajlott…

Látványos munka volt a Gyár utcában az egykori dohánygyár kerítése melletti járda “kiszabadítása”. Nem túlzás a megfogalmazás, hiszen a gaz és cserjék már annyira benőtték a járdát, hogy az használhatatlan volt. Most már újra lehet ott közlekedni, ám még nincs vége a munkának, ugyanis élelmesek felszedték azokat a gránitlapokat, melyek a betonjárdát kiegészítették. Így azokat helyettesíteni kell, a hiányzó rész megöntésére még idén sort kerítenek, mondta Karsai Attila alpolgármester.