Újra lesz Részek Viadala

Újra lesz Részek Viadala
2019. August 27.
A városrészenként szerveződő csapatok szombaton tartják viadalukat, de azokon kívül akár más alapon kovácsolódó közösségeket, például baráti társaságokat is várnak a szervezők.
/vlm/Image/Show/84/
Egy korábbi rendezvényen: lengenek a csapatzászlók

Az elmúlt években a “viadal” a versenyhelyzetet mellőző “diadalra” szelídült, idén azonban, ha nem is olyan sok próbatétellel, mint az eredeti változatban, de újra megrendezik Érmihályfalván a Részek Viadalát. Ennek lényege hogy a városrészek csapatai különböző versenyekben mérik össze tudásukat, ügyességüket. Nyakó József polgármester lapunknak elmondta: a főszervező Érmihályfalváért Egyesület segítségére lesz a Szépkor Nyugdíjas Egyesület, az Unirea Sport Klub és az Aladin Hero Team küzdősport-csapat. Az eseményre augusztus 31-én, szombaton kerül sor, amikor reggel 9 órától a Praszler Gyula focistadionban a kerületek gyerekcsapatai “3 félidős” meccseket vívnak. Ez azt jelenti, hogy egy csapat három generációt képviselő kerettel áll ki, és minden generáció pályára lép egy meccs alatt egy-egy félidőre. A folytatás 16 órától lesz a (forgalom elől lezárt) Strand utcán, illetve a Gödör rendezvényházban. Az utca aszfaltján gyerekeknek lesz görkorcsolya- és gördeszka-, illetve rollerverseny, de a szervezők attól sem zárkóznak el, ha felnőttek akarnak a nevezett járművekre pattanni. Korábban nagy sikere volt a családi kerékpáros stafétának, most is tartanak ilyet az anya-apa-gyerek összetételű csapatoknak (az eszközökről a verseny résztvevői kell gondoskodjanak).

Talán a legnagyobb érdeklődésre tarthat számot a szekértolás. Ennek keretében a csaptok férfitagjai egy régi típusú, úgynevezett ráfos szekeret kell toljanak megadott távolságon minél rövidebb idő alatt, a szekéren pedig a csapat hölgytagjai foglalnak helyet. A szervezők ebben az esetben is fogadnak, versenyen kívül, más módon szerveződő közösségeket, például baráti társaságokat is, akik csak a móka kedvéért kipróbálják, mennyivel jobb egy szekeret közös erővel egy irányba lendíteni. A viadalon természetesen idén is hét csapat vesz részt, a városrészek számának megfelelően, ezek nevei azonban részben módosultak, hogy jobban kifejezzék a lefedett területeket, egyben éltetve a hagyományos elnevezéseket: Derík-Lucernás; Morgó-Tábla; Nagyújváros-Központ; Kisújváros-Erdőalja-Temetőalja; Százhold; Dihenes; Bank utca-Kendereskert-Répáskert. Az esemény zárásaként a szervezők minden résztvevőt közös vacsorára várnak 19 órától a Gödör rendezvényházba.

(erdon.ro)

Keresés