Újra lobogott a piros zászló

Újra lobogott a piros zászló
2015. September 22.
Az elmúlt szombaton a Százhold csapata újra összegyűlt, azokat is bevonták a szabadtéri buliba, akik nem voltak jelen az augusztus végi Részek Viadalán. Torda Imre csapatkapitány osztja meg velünk az élményeket.
/vlm/Image/Show/84/
Táblával állitottak emléket a két évvel ezelőtti közös járdaöntésnek

A harmadik Részek Viadala után a Százhold csapata úgy döntött, hogy azt a hangulatot, ami a viadalkor felpezsdítette a csapattagok ereit, nem kellene lámpásba zárni, hanem szabadjára kell engedni a közösségünk körében. Így aztán az ötletgazda, Tochiţa szomszéd javaslatára két szervező – a Torda és a Varjasi család – elindult újra felkeresni a százholdiakat, egy újabb összejövetel megszervezésére, azaz a „Százholdi napokra”;, amit utólag így neveztünk el. A cél az volt, hogy most olyanok is ott legyenek, akik valami okból nem voltak az eddigi viadalokon.
Mivel az általunk készített járda 2 éves “garanciája” letelt, és mivel mindenki büszkén használja, úgy gondoltuk, hogy méltó lenne, ha ezt megjelölnénk egy táblával. Szeretnénk még ilyen akció(k)ban részt venni – akár minden évben. A Tulipán Kalákában készített játszópark adott helyet a rendezvényünknek, közel 100 személy részére. A hangulat fokozódott este nyolc óra körül, amikor a napütés ereje megcsappant. A fiúk, azaz a „James Bondok”; hagyták a lányokat kibontakozni, a lányoknak pedig „ragyogott a szívük mint a nap”; (utalások a férfi és női kórusok részek viadalán előadott dalaira – szerk.megj.). Éjfél körül pedig már alig tudtuk, hogy ki a lány, ki a férfi, vagy éppen „Micsoda nő ez a férfi”; (a viadal egyik próbájának elnevezése volt). Ápolva a zenei kultuszt, előkerült a harmonika, nótákat és népdalokat énekeltünk.
Szép volt, de még van a idei évben (legalább) egy hasonló bulis nap: a nyert kirándulás, bográcsos főzéssel.
Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével emelte a hangulatot és támogatja az összetartás, az egyetértés gondolatát, mert erre lenne nagy szükség kicsi városunkban.
Torda Imre

Keresés