Újra megtelt estére a főtér

Újra megtelt estére a főtér
2015. May 17.
A kultúrházban a Móka bemutatója, a főtéren koncertek várták szombaton este a publikumot.
/vlm/Image/Show/84/
A szombat esti két sztárvendég: Tóth Andi és Ruby

Miközben a színpadon táncbemutató és koncertek sorozata várta a publikomot, a kultúrházban a Móka szokásos Nyíló Akác Napok-bemutatójára várta a közönséget. Ezúttal mindenképpen egyik legnagyobb próbatétele elé állította a csapatot – és saját magát – Szabó János csoportvezető-rendező, amikor választása G.B Shaw: Pygmalion című darabjára esett. Az akadályt sikerrel vették, és erről azok is meggyőződhetnek, akik most nem tudtak jelen lenni a premieren, hiszen a csoport jó szokása, hogy pár héten belül újra előadja darabjait.
Visszatérve a színpadhoz, egy kis műsorváltozás volt, ugyanis a néptáncosok után a Playtime együttes koncertje következett, a fiúk most is a megszokott szinten és stílusban hozták a bulit. Utánuk lépett színpadra a Tornaljáról érkezett “Magic in Dance” moderntánc-csoport. Felvidéki testvérvárosunk ezzel egy új arcát mutatta be, és ez a bemutatkozás jól sikerült, hiszen a több korosztályt több tánc-stílusban felvonultató csapat igen magas színvonalú műsort prezentált.
Az este első sztárvendége a magyarországi X-Faktor legutóbbi győztese, a nagyváradi (de a szomszédos Gálospetriből származó) Tóth Andi volt. A tinédzsert főleg kortársai fogadták kitörő örömmel, ő pedig a televíziós versenyben már hallott dalokból adott elő, volt AC/DC, Hooligans, Bikini, LGT, Joan Jett&the Blackhearts. A koncert után vége-hossza nem volt az autogramosztásnak, fotózkodásnak.
Ekkor már a főtérre újra ki lehetett volna tenni a “Megtelt” táblát. A sokadalomra a romániai könnyűzene ügyeletes csillaga, Ruby is rácsodálkozott, akitől azt a fontos információt is megtudtuk, hogy Bukarestben még nem virágzik az akác. Aki látta a hölgy koncertjét, illetve látta a publikum első soraiban volt fiatalokat, az nehezen hiszi el, hogy sima hétköznapokon fiataljaink nehezen boldogulnak a román nyelvvel, hiszen minden dal (bár nem volt olyan sok) szövegét tudták.
Ruby távozása után viszonylag hamar kiürült a színpad előtti térség, nem úgy a sörsátrak vonzáskörzete, és újra sokan választották éjszakai mulatságuk helyszínéül a környék legnagyobb szabadtéri diszkóját, az erdei zsibongót, ahol már péntekről szombatra virradóan is ezrekben volt mérhető a tömeg.

Keresés