Újraéledő kapcsolat Balmazújvárossal

Újraéledő kapcsolat Balmazújvárossal
2013. August 15.
Érmihályfalvi küldöttség járt szerda délután/este Balmazújvárosban, ahol a XIV. Kastélykerti Esték rendezvénysorozat megnyitója zajlott.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi és a lengyelországi küldöttség, háttérben (fehér ingben) dr.Tiba István balmazújvárosi polgármester

Érmihályfalva és Balmazújváros polgármesterei (Kovács Zoltán és dr.Tiba István) 2008 “nyílóakácán” írták alá a testvérvárosi megállapodást. Az ezen a héten zajló XIV. Kastélykerti Esték programsorozaton való részvételre Balmazújváros többi testvérvárosa között Érmihályfalva vezetői is meghívást kaptak. A további testvérvárosok: Gulbene (Lettország), Most (Csehország), Lancut (Łańcut, Lengyelország).
A Nyakó József polgármester, Karsai Attila alpolgármester és Todor Mária jegyzőnő alkotta küldöttség szerda késő délután érkezett Balmazújvárosba, ahol dr.Tiba István fogadta őket.

A programsorozat nyitányaként éppen nemzetközi fúvószenekari és menettáncos találkozó zajlott, melynek ideje alatt a vendégeknek megmutatták a városháza impozáns házasságkötő termét, a Kamilla Gyógy- Termál és Strandfürdő sokrétű szolgáltatás-kínálatát, majd az utóbbival szomszédos hotel teraszán megbeszélést folytathattak a házigazda polgármesterrel. Az este folyamán dr.Tiba István nyitotta meg a XIV. Kastélykerti Estéket (a felújított Semsey kastély még rendezésre váró kertjében), majd fogadást adott a testvérvárosok képviselőinek tiszteletére.
Még a kastélykertben Nyakó József polgármester nyilatkozott a balmaztv.hu stábjának, egyebek mellett arról beszélve,

hogy Érmihályfalva és Balmazújváros igyekszik mindkét fél számára hasznosan újraéleszteni kapcsolatát, melyben fontos, hogy a lakosok, a civil szervezetek, az intézmények is szerepet kapjanak.
Az esti fogadás alkalmával a lengyelországi város képviselői örömmel vették a javaslatot, hogy közvetlen kapcsolatot hozzanak létre Érmihályfalvával – első itteni látogatásukra talán már Balmazújvárosból történő hazautazásuk előtt sort is kerítenek.

Keresés