“Újraindul” az ANL-lista

“Újraindul” az ANL-lista
2013. May 30.
Az úgynevezett ANL-lakások kérvényezési listája "kiürült", így a közeljövőben új névsor összeállítása kezdődik.
/vlm/Image/Show/84/
A legutóbb átadott ANL-tömbházak

A képviselő-testület májusi, szerdán tartott ülésének egyik napirendi pontja volt, az ANL-lakásokkal kapcsolatos kérések megtárgyalása.

Gazsi Zsolt, szociális szakbizottság elnöke elmondta, hogy a tavaly átadott új lakásokat kiosztva minden kérésnek eleget tudtak tenni. A záros határidőn belüli kiosztásra egyébként azért is szükség volt, mert ellenkező esetben a lakások építését támogató ügynökség – mintegy büntetésként – kérheti az üresen maradó lakások utáni bérleti díjakat az önkormányzattól.
Karsai Attila alpolgármester hozzáfűzte: a 2013. évre megszavazott kérelmezési lista “kiürült”, minden igénynek eleget tudtak tenni, sőt, még 11 lakrész üresen is maradt. Ennek következményeként új listát nyitnak, lehet letenni további kéréseket (természetesen figyelembe véve az ANL-ügynökség megállapította kritériumokat).
Az ígéretek szerint még a nyár folyamán megoldódik a földgáz bevezetése az új tömbházakba.
A legutóbb kiutalt lakásokra a szerződések megkötése, illetve a kulcsok átadása június 15-én kezdődik, a lakrésztulajdonosok listája hétfőtől a Városháza földszintjén tekinthető meg.

Keresés