Ülésezett a mihályfalvi tanács

Ülésezett a mihályfalvi tanács
2020. November 4.
Újraválasztották Karsai Attila alpolgármestert, megalakultak a szakbizottságok
/vlm/Image/Show/84/

Az alpolgármester megválasztása és a szakbizottságok létrehozása volt a két fő napirendi pont az érmihályfalvi tanács hétfői rendkívüli ülésén.

Az újonnan megválasztott képviselőtestület első rendkívüli ülésén tette le az esküt az érmihályfalvi helyi tanács tizenhetedik tagja, Iuhas Mónika Hilda, aki az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben jutott be a tanácsba.

A rendkívüli ülés legfontosabb pillanata az alpolgármester személyének megválasztása volt. Nyakó József polgármester a várost az előző nyolc évben is alpolgármesterként szolgáló RMDSZ-es tanácsost, Karsai Attilát javasolta a tisztségre. Az EMNP Baricz-Nánási Ferencet, a PSD pedig Popa Florin Viorelt nevesítette az alpolgármesteri tisztségre. A tanácsosok titkos szavazással választották meg, hogy a következő négy esztendőben ki legyen a polgármester helyettese a helyi önkormányzatban. E szerint az RMDSZ jelöltje, Karsai Attila kapta a legtöbb voksot, szám szerint tízet, a Néppárté négyet, a PSD jelöltje pedig hármat.

Karsai Attila az eredményhirdetést követően megköszönte mindenkinek a bizalmat és a lehetőséget. Hangsúlyozta: ő minden mihályfalvi polgár alpolgármestere kíván lenni, függetlenül mindenkinek a politikai hovatartozásától. Kiemelte továbbá, hogy reméli, a következő négy év munkája is szemmel látható és kézzel fogható lesz. „Igyekszem feladataimat a legjobb tudásom szerint elvégezni, együtt dolgozva tanácsos társaimmal, és olyan döntéseket hozni, amelyekkel településünket fejleszteni lehet. Az elmúlt nyolc év alpolgármesterként megtanított sok mindenre, megtanított arra, hogy a párbeszéd, az alázat, a nyitottság és az elismerés nélkülözhetetlen elemei kell legyenek mindennapi munkámnak”; – fogalmazott immár saját Facebook-oldalán Karsai Attila, Érmihályfalva újraválasztott alpolgármestere.

A szakbizottságok létrehozását illetően a tanácsülést megelőzően már lezajlottak a tárgyalások és konszenzus alakult ki a szaktestületek összeállításáról, mondta el Nyakó József polgármester. A tanács tagjai egyhangúlag el is fogadták az előterjesztést, melynek értelmében négy bizottság jött létre: a költségvetési és közvagyon-kezelő szaktestület (Chiș Gherghe Cristian, Czeglédi Júlia, Kovács Attila, Németh Elvira Ibolya, Zima Marius Vasile), az urbanisztikai, területrendezési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság (Karsai József Attila, Krizsán Csaba Géza, Nagy László, Pap Sándor György, Popa Florin Viorel), a tanügyi, kulturális, ifjúsági és sport szakbizottság (Gábor Éva, Baricz-Nánási Ferenc, Stegerean Alexandru, Varga Róbert, Zeffer Tímea Erzsébet), valamint a jogi, szociális, egészség- és családügyi szaktestület (Csengeri Csongor Antal, Karsai József Attila, Kovács Attila, Iuhas Mónika Hilda, Németh Elvira Ibolya).

Nyakó József, Érmihályfalva RMDSZ-es polgármestere az ülés végén kért szót. Üdvözölte az immár kiegészült önkormányzati képviselőtestületet és arra kérte a tanácstagokat, hogy tevékenyen járuljanak hozzá a munkához, legyenek építő tagjai ennek a közösségnek, és ne a rombolással, a félreinformálással foglalkozzanak csak azért, hogy politikai ellenfeleiknek ártsanak. Nyakó József szerint felül kell emelkedni a pártoskodáson és a kicsinyes bosszúkon, le kell zárni a választási kampányt, és a közös munkára kell koncentrálni. Munkából van elég, hangsúlyozta az elöljáró, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek nagy a felelőssége abban, hogy milyen irányba haladnak a város ügyei. Tudatta, mintegy 70 millió lej értékű pályázatot kell lebonyolítani a városban a következő két és fél évben, ilyen értékű fejlesztésekre korábban még nem volt példa az Érmellék fővárosában. Ehhez kellett a helyi tanács munkája, a polgármesteri hivatal dolgozóinak szakértelme, és kellett az erős képviselet helyi, megyei és országos szinten, amelyre ezután is nagyon nagy szükség lesz.

A tanácsülés végén a megyei szinten életbe léptetett új szemétgazdálkodási stratégia került szóba, és több kérdés is megfogalmazódott. Az idő szűkösségére és az ülés rendkívüliségére való tekintettel a képviselőtestület tagjai abban maradtak, hogy legközelebb keresik meg a válaszokat a már megszületett kérdésekre.

Keresés