Ünnepi képviselő-testületi ülés, díjak átadásával

Ünnepi képviselő-testületi ülés, díjak átadásával
2019. May 17.
Díszpolgári és kiválósági díjakat, polgármesteri díszokleveleket adtak át, illetve testvértelepülési megállapodást is aláírtak.
/vlm/Image/Show/84/

Thurzó Zoltán zongorajátéka fogadta péntek délután a Gödör rendezvényházba érkezőket, a zongoraművész a továbbiakban még több alkalommal is emelte az esemény fényét, a közbeiktatott szünetekben. A Helyi Tanács ünnepi ülésére érkezetteket – a testvérvárosok küldöttségeit, a város díszpolgárait (akik elfogadták a meghívást), a 12 tanácsost (egy RMDSZ-es tanácsos egészségügyi okból nem lehetett jelen, illetve a 4 tagú EMNP-frakció maradt távolt), illetve a később díjazottakat, azok hozzátartozóit – Nyakó József polgármester köszöntötte, sorra bemutatta a testvértelepülési küldöttségeket, majd elmondta a gyűlés célját: jutalmazni, elismerni azok munkáját, akik felelősséget éreznek közösségünkért, kiválva a tömegből kamatoztatják tudásukat, kitartásukat.

A továbbiakban Boros Emőke és Geszti Ivett tanárnők vették át a szót, sorra felolvasva a laudációkat. Elsőként néhai Kiss Imre tanárét, kinek posztumusz díszpolgári címét özvegye, Kiss Mária vette át a polgármestertől. Ezt követően a kiválósági díjakat adták át: Ardelean Ioan vállalkozónak a magánbefektetői kategóriában (átadta Nemeth Elvira tanácsos), dr.Kovács Béla fogorvosnak az egészségügyi kategóriában (átadta Torda Imre tanácsos), id. Lupsa János zenésznek a kultúra kategóriában (átadta Gábor Éva tanácsos), Savu Ovidiu vállalkozónak menedzser kategóriában (átadta Chis Gheorghe tanácsos) és Szabó Zoltán tanár-edzőnek oktatás-sport kategóriában (átadta Csengeri Csongor tanácsos).

Nyakó József polgármesteri díszoklevelet adott át Paulescu Cornel mérnöknek kiváló társadalmi beilleszkedés indoklásával, illetve Molnár Zsoltnak családi ház példás felújításáért, mely egybecseng a városvezetés szülőföldön marasztalási elképzeléseivel.

A jutalmazottaknak gratulált Szuhányi Katalin ny. tanárnő, a város díszpolgára, Tasó László országgyűlési képviselő, majd Pánczél Károly országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke is. Utóbbi egy bejelentést is tett: rövidesen egy tervezetet tesznek az Országgyűlés elé, melyben javasolják: 2020-at nyilvánítsák a nemzeti összetartozás évének, abból a megfontolásból, hogy nemzeti gyászra elég egy nap , az esztendő további 364 napja ellenben mutassa meg a nemzet erejét és egységét (utalás a trianoni békeszerződés 1920, június 4-i aláírásának évfordulójára).

A továbbiakban testvérvárosi együttműködési megállapodás aláírására került sor Érmihályfalva és a Kovászna megyei Barót között. Mint elhangzott, a két város közel három évtizede van jó kapcsolatban egymással, ám hasonló egyezmény nem köttetett ez idő alatt, legalábbis egyik félnél sincs fellelhető nyoma. Ezt pótolta most egyik részről Nyakó József polgármester, másik részről Szakács László alpolgármester, azzal a reménnyel, hogy ezt az előzetes dokumentumot a két képviselő-testület is jóváhagyja majd, ami a hivatalossá tétel előtt megnyitja az utat.

Végezetül házigazdák és vendégeik adták egymásnak szánt ajándékaikat, majd állófogadással zárult az ünnepi ülés.

Keresés