Ünnepi készülődés

Ünnepi készülődés
2016. November 25.
Már helyükön vannak a faházikók és a fenyőfa is.
/vlm/Image/Show/84/
Egy magánszemély felajánlás nyomán érkezett a fenyőfa

A napokban kikerültek a Széchenyi térre azok a faházikók, melyeket pár éve készíttetett az önkormányzat, hogy például decemberben hozzájáruljanak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk, hogy december 3-án, szombaton lesznek nyitva először (akkor csak azon a napon) a házikók, melyekből az előző évekhez hasonlóan helyi vállalkozók fogják kínálni portékájukat (mézet, mézeskalácsot, kürtőskalácsot, ajándéktárgyakat), a lefoglalások már megtörténtek.

Az árusok a december 19. és 24. közötti napokon fognak újra kinyitni, jellemzően délutánonként, esténként, ahogyan az elmúlt esztendőkben is volt.

Helyére került a fenyőfa is, mely egy magánszemély felajánlás nyomán érkezett a Széchenyi térre, s mely közel 10 méteres magasságával és arányos küllemével dísze lehet az ünnepeknek. A fa és általában a város díszkivilágítását is december 3-ig szerelik fel. Azon a napon lesz ugyanis (17.30 órától) a hagyományos Mikulás-ünnepség a főtéren és annak keretében kapcsolják fel ünnepélyesen a fényeket.

Keresés