Ünnepség a gálospetri otthonban

Ünnepség a gálospetri otthonban
2015. December 16.
A gálospetri Szentháromság Kollégiumban is megtartották az elmúlt hétfőn a már hagyományosnak mondható karácsonyi ünnepséget. Tizennyolc érmihályfalvi gyereket nevelnek ott.
/vlm/Image/Show/84/
Minden évben köszöntik támogatóikat az otthon lakói (fotók: Kovács Zoltán)

Az ünnepségre évente meghívják mindazokat, akik támogatják, segítik az ott élő gyerekek nevelését.

Kosza Erzsébet nevelő-otthonvezető 25 gyermek és 5 alkalmazott nevében köszönthette az egykori Fráter kúria ebédlőjében a határ mindkét oldaláról összegyűlteket.

A gyerekek adventi-karácsonyváró verses-zenés műsort mutattak be, majd – ahogyan az évente történik – Fellegi Kató, a dévai Szent Ferenc Alapítvány budapesti irodájának képviseletében osztotta ki a névre szólóan csomagolt ajándékokat.

A meglepetéshozók sorában ott volt a nyíregyházi Kovács László, a nyírábrányi Nyiri Béla, továbbá szalacsi, érsemjéni, értarcsai és érmihályfalvi pártok, egyesületek, alapítványok képviselői, akik gyümölcsöt, édességet, élelmiszereket, játékokat, ruhaneműt ajándékoztak.

A nyírábrányi polgármesterrel diákok is érkeztek, akik az alkalomhoz illő műsort adtak elő, ami után a házigazdák terített asztalhoz várták a vendégeket.

Az otthonban nevelkedő gyerekek közel háromnegyede – 25-ből 18 – érmihályfalvi, így természetesnek mondható, hogy a segítők sorában egész évben ott vannak a helyiek is, akik a minapi ünnepségen is jelen voltak: az Érintő Egyesületet Czeglédi Júlia és dr.Szilágyi Ferenc, a Pro Humanitas Egyesületet Csűri József, a városházát pedig Karsai Attila alpolgármester és Bilatiu Anikó szociális referens képviselte.

Keresés