Uszoda a strand udvarán

Uszoda a strand udvarán
2016. November 9.
Korábban a Gizella malom szomszédságába szánták, végül a strand udvarára kerül a Megyei Tanács által támogatott beruházás.
/vlm/Image/Show/84/
A helyszín a tervrajz szerint

Szeptemberben adtuk hírül, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a Megyei Tanács kiemelt beruházásai közé emelte a megye városaiba tervezett uszodák építését. Amint annak idején elhangzott, az illetékesek elsőként Érmihályfalvára látogattak el, kijelölendő az építmény helyét. Akkor, első körben a Gizella malomtól jobbra eső, az iskola és a napközi udvarának végében lévő terület került szóba. Ezt később elvetették, mondván, hogy ez a rész “túl eldugott” és nehézkesen megközelíthető. Második variáns a Gizella malom bal oldalán lévő terület lett volna, ám az szükséges lesz a majdani kulturális központ renoválása idején, illetve a későbbiekben.

A harmadik és immár végleges helyszín a strand területe, az udvar hátsó része. Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: egy központi fekvésű, 3000 négyzetméteres és jól megközelíthető területre volt szükség. Emellett szólt az is, hogy az uszoda vizét le lehet engedni a Móka patakba. De szabad-e oda leengedni? Igen, mondta a polgármester, mert erre egy évben egyszer kerül sor, akkor is tiszta víz kerül ki az intézményből, hiszen a közbeeső időben a szolgáltató a korszerű technológiának megfelelően forgatja, tisztítja azt. A terület a városé és az engedélyeket is a város kell kiadja, tehát nem lehet gond helyi részről, az épület elhelyezését pedig a tervezővel együtt döntötték el. A terv szerint az épület a hátsó kerítéssel párhuzamosan nőne ki a földből, miközben az udvar többi része továbbra is helyet adhatna a közösségi rendezvényeknek.

A korábbiakhoz képest nem változott, hogy a beruházás lébonyolítója a Fenntartható Fejlesztés Ügynöksége (ADD), hatáskörébe tartozik a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése (ebben a fázisban van most a beruházás), illetve a pályázat a továbbiakra szükséges pénzekért.

Keresés