Utánfutószámra hordták el a szemetet a temetőből

Utánfutószámra hordták el a szemetet a temetőből
2013. July 7.
Hat utánfutónyi szemetet szedtek össze szombaton a római katolikus temetőben tartott takarításkor. Az akciónak lesz folytatása még a nyár végén, vagy ősz elején - mondta Bogdán István tisztelendő.
/vlm/Image/Show/84/
Gépek segítették a kétkezi munkát

A temető közös, rendszeres takarítása egy régebbi, az egyházközségbe érkezése után megfogalmazódott ötlet volt, de csak az ünnepek (elsőáldozás, búcsú, bérmálkozás) eltelte után kerülhetett sor rá, mondta el kérdésünkre Bogdán István tisztelendő.

Szükség pedig azért van rá, mert a temető is az egyházközség egy része, területe, melyet rendben kell (vagy kellene) tartani.
A munkát szombaton elkezdték, de nem fejezték be. Délelőtt 10 órakor a ravatalozónál találkozott mintegy 50 személy, hogy rövid megbeszélés után mindenki elfoglalja saját munkaterületét.
A Városháza támogatásaként egy markológép, továbbá két vállalkozónak köszönhetően további gépek álltak rendelkezésre: Bánházi Miklós ugyancsak egy markolóval, illetve egy utánfutós traktorral, továbbá Nagy László egy traktorral és két utánfutóval járul hozzá a munkához.

A résztvevők lapátokkal gereblyékkel, illetve kétkezi munkával láttak dologhoz, nem utolsó sorban aprította a gazt az egyházközség fűkaszája Bokor János kántor keze alatt.

Sokat végeztek, mondta Bogdán István, megállapítva, hogy ahol gépekkel hozzá lehetett férni, ott a temető 99%-át megtisztították. A három utánfutó kétszer telt meg, a szemetet ugyancsak a Városháza támogatásaként ingyen vihették a szeméttelepre.Szorgos kezekre várnak még azok a helyek, ahova csak kézi erővel lehet elérni, hogy a szemetet összeszedjék és kihordják a gépekhez. Erre még a nyár végén, vagy az ősz elején sort kerítenek, de mindenképpen november 1. előtt.
A temetőben két kijelölt szemétlerakó van: egyik a ravatalozónál, a másik a Kálvin János utcai bejárat mellett. Nagyban hozzájárulna a temető rendezettségéhez, ha az elhunytjaik sírjaihoz kilátogatók tiszteletben tartanák ezeket.

Keresés