Utazás a Rembrandt kiállításra

Utazás a Rembrandt kiállításra
2016. February 22.
A balmazújvárosi Semsey kastélyban látható Rembrandt kiállításra az önkormányzat állja az utazás költségeit, a belépés pedig ingyenes a testvérvárosok közötti kulturális együttműködésnek köszönhetően.
/vlm/Image/Show/84/

Egyik testvérvárosunk, Balmazújváros 2015-ben indított nagyszabású kiállítássorozatot, melynek keretében eddig Chagall, Dali, Dix, Dürer és Schongauer tárlatot láthatott az érdeklődő közönség.

Február 11-én nyitották meg az újabb kiállítást, melyen Rembrandtfakszimiléket láthat a közönség a Francia Nemzeti Könyvtár anyagából. A nyomatokat a Louvre megbízásából Armand Durand neves francia művész készítette el különleges technikával 1865 és 1867 között, s szerepel rajtuk a Francia Nemzeti Könyvtár bélyegzője és katalógusszáma.

A Semsey kastélyban bemutatásra kerülő 273 db-os Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét: bibliai ábrázolásai, tájképei éppúgy megtalálhatóak benne, mint portréi, köztük több önarcképe. Így a komplett grafikai anyag nemcsak Rembrandtnak állít emléket, hanem a 19. század második felének ragyogó grafikusának, Armand Durand-nak is.

A két város kulturális együttműködésének keretében keddenként egy kisbusznyi érmihályfalvi is megtekintheti a kiállítást, tudtuk meg Borbély-Simon Csabától, a Bartók Béla Művelődési Ház igazgatójától. Ez első, február 23-án induló “járat” már megtelt a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjaival, ám a következő (kedd délutánonként 16 órakor induló) csoportokba még lehet jelentkezni a 0756-057984-es telefonszámon. Az utazás költségeit az önkormányzat állja (így nem érmihályfalviak jelentkezését nem is fogadják), a kiállításra szintén ingyenes a belépés, a már említett együttműködésnek köszönhetően.

Keresés