Utazási lehetőség középiskolásoknak idén is

Utazási lehetőség középiskolásoknak idén is
2018. September 14.
Idén is utazási lehetőséget hirdet a Kárpát-medence középiskolásainak az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Rákóczi Szövetség.
/vlm/Image/Show/84/

A program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, illetve minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. Az egyik jelentkezési feltétel, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával a nemzeti ünnephez kapcsolódó közös programot szervezzen. A Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 200 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2018. szeptember 26. (szerda). Idén már több mint 250 középiskola 10.000 diákja utazhatott a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programjaiban.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található.