Utolsó edzőmeccs a bajnoki kezdés előtt

Utolsó edzőmeccs a bajnoki kezdés előtt
2015. August 13.
Hetedik, utolsó felkészülési találkozóját játszotta szerdán kora este a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi idényére készülő Unirea. Ellenfele a megyei második vonalban szereplő Székelyhídi SK volt.
/vlm/Image/Show/84/

Egy fél szezonnyi edzőmeccset játszott le az Unirea a szerdaival együtt, készülve a bajnokság nyitányára: a Székelyhídi SK már a hetedik volt a sorban három és fél hét alatt.
A vendégek csapata pénzhiánnyal néz farkasszemet (melyik csapat nem így van többé kevésbé?), már az is dicséretükre válik, hogy fenntartják, és mint láttuk, sok a fiatal a keretben. Ezzel együtt természetesen ők is egy jó edzés reményével érkeztek, és mintegy 60 percig keményen állták is a sarat, igaz, ehhez az is kellett, hogy a mieink sok hibával játszottak.
Az első komoly helyzetet már a 4. percben feljegyezhettük, amikor Fele Sz. szabadrúgását Juhász kapus lábbal vágta ki a gólvonalról. A 11. percben vezetéshez is jutottunk, amikor Dobondi passzából Sándor volt eredményes, némi kapus-asszisztálással – 1-0. Három perccel később azt figyeltük, ahogy a labda a kapunk felső lécén csattant, a 18. percben Pap fejesét a gólvonalról mentették a vendégek. Bár szemmel látható volt, hogy csapatunk jobb erőben van és felkészültebb is, az eredményben ez nem mutatkozott meg: pontatlan passzok, plusz cselek, átgondolatlan megoldások hátráltatták a hatékonyságot. Sőt, a 30. percben kezezés miatt tizenegyeshez jutottak a székelyhídiak, ám Perényi látványos vetődéssel kiütötte a bal felsőbe tartó labdát. Mintha valami láthatatlan mágneses vihar összezavarta volta játékosaink iránytűit, sokszor összevissza álltak a pályán, nem találták egymást, aminek eredményeként megesett, hogy újra nem rajtunk múlt, hogy az eredmény nem lett egál. A 35. percben Illés beadását Sándor a hálóba fejelte, ám les címén a spori kifelé adott szabadrúgást, a 39. percben Fele Sz. jó 35 méterről suhintott kapura.
Nem lett volna szégyen, ha a szünetben akár 4 – 5 góllal vezetünk, ám ifj.Fele Sándor edző igencsak “megmosta” a fiúk fejét, az előre megbeszélt taktikát kérve számon rajtuk, és kijelentve: aki nem fut, nem harcol, az a pályán kívül találhatja magát!
A második játékrészben mindkét oldalon folyamatosak voltak a cserék, és a játék képe is rendezettebb lett. Az 55. percben Dobondi emelését a gólvonalról piszkálták ki, az ellentámadásból majdnem mi kaptunk gólt. Az idő előrehaladtával kiütközött az erőnlétbeli különbség, illetve a vendégeknél is minden fiatal pályára került, ami az ellenállás csökkenését is eredményezte. A 65. percbe Kiss távoli bombája kipattant a kapusról, Gábor jókor érkezett – 2-0. A 76. percben Vadkerti emelt jó helyzetfelismeréssel a hálóba – 3-0, a vendégek nem is hagyták ki az élcelődést (a fiatal játékos székelyhídi). Nem sokkal a középkezdés után Péter félpályás indítással ugratta ki Illést, aki meg sem állt a kapuig – 4-0. A továbbiakban Kiss, Pap, Vadkerti próbálkozott még kapura lövéssel, ám az újabb gól ismét Gábor nevéhez fűződik, aki a 86. percben mintegy 30-ról lőtte ki a bal alsót – 5-0. Az időközben beállt Kis Márk kapusnak gyakorlatilag nem is akadt már dolga, ellenben a 88. percben már nem is volt mit tennie, amikor egy rövidre méretezett hazaadást az ellenfél csatára elcsípett és megszerezte a szépítő gólt – 5-1.
A bajnokság kezdetéig már nem lesz több meccs, ám fj.Fele Sándornak bőven van feladata: az látható, hogy a fizikai felkészültség elérte a kellő szintet, ám a fejekben még rendet kell tenni.

A csapat összeállítása: Perényi (70.p. Kis) – Horváth (66.p. Crăciun), Péter, Lakatos, Crişan R., Létai (74.p. Miheler), Fele Sz. (46.p. Kiss), Dobondi (57.p. Vadkerti), Illés, Pap (46.p. Gábor), Sándor (59.p. Pap).

A bajnokság augusztus 22-én kezdődik, a megyei szövetség közlése szerint az Unirea hazai pályán kezd a Bihar FC II. ellenében.

Keresés