Utolsó felkészülési találkozó

Utolsó felkészülési találkozó
2013. March 1.
Péntek délután hetedik, és egyben utolsó felkészülési találkozóját játszotta az Unirea a labdarúgó IV.-Liga jövő hét végén kezdődő tavaszi szezonja előtt: Unirea - Szatmári Olimpia 0 - 2 (0 - 1).
/vlm/Image/Show/84/
A fekete mezes Unirea hazai pályán is bemutatkozott
Borongós idő fogadta a csapatokat a Praszler stadionban, ahol az előre tervezett minitorna elmaradt, mivel a nagyváradi Partium FC lemondta részvételét. Így “csak” az Unirea és a III.-Ligás Szatmári Olimpia lépett pályára.
Szabó Zoltán csapata a következő összeállításban szerepelt: Szász – Katona, Lazar, Ruszkai, Horváth (65.p. Solti), Chereji, Varadi (77.p. Kerezsi), Lakatos (70.p. Sándor Cr.), Illés, Pap (59.p. Sándor K.), Benciu.
Az Unirea játékosaitól sok passzos, sok mozgásos, harcos játékot láttunk, az erőnléttel sem volt baj szinte a végéig, ám az utolsó 5 – 6 percben beszorultak a kapu elé. A gólok is a találkozó elején és végén születtek, amikor az összpontosítás még, illetve már nem volt eléggé acélos: az első a 2. percben, egy szöglet után született, a második pedig a 90.-ben, egy védelmi hiba következményeként. Nem sokkal a vége előtt, a meccs legszebb jeleneteként Szász pár másodpercen belül 3 alkalommal hárított tizenhatoson belüli lövéseket.
Hasznos és hajtós, jó edzőmeccs volt, amikor egy erős csapat ellen tudtuk gyakorolni a védekezésből a gyors támadásba lendülést – értékelt a lefújás után Szabó Zoltán.
Az Unirea 7 edzőmeccset vívott az elmúlt hetekben:
– a Partium FC ellen 3-1,
Bihar ellen 6-2,
Diószeg ellen 14-0,
– csütörtökön Csomaköz ellen 2-1 (mindkét gólt Szalai szerezte),
– az Olimpiával pedig 0-2.
A jövő hét végén kezdődő bajnoki visszavágó szezon első meccsén az Unirea a Bondoraszó gárdáját fogadná hazai pályán – ha nem lenne még egy mérkőzésre szóló eltiltása a pályának. Így idegenben lesz a “hazai” pálya, de hogy hol, az péntek délután még nem lehetett tudni.