V. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok

V. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok
2017. July 14.
Az augusztus 2–5. között Érmihályfalván sorra kerülő értékmentő foglalkozásokra ezúttal is várják a gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt.
/vlm/Image/Show/84/

A Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva önkormányzata támogatásával ezen a nyáron is sor kerül az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megszervezésére.

Az augusztus 2–5. között Érmihályfalván sorra kerülő értékmentő foglalkozásokra ezúttal is várják a gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt. A négynapos kézműves napok programja a következőképpen alakul:

– augusztus 2. szerda – korongozás, keresztöltéses varrás;

– augusztus 3. csütörtök – mézeskalácssütés, kulcstartó alapszínfestés;

– augusztus 4. péntek – üvegedény festés kulcstartó festése népi motívumokkal;

– augusztus 5. szombat – agyagedény festés, szalmafonás.

A kézműves napokon ugyanakkor népdaltanulás és -éneklés, citeramuzsika és egyéb hagyományőrző foglalkozások bemutatására is sor kerül. A foglalkozások szerdán 13-18, csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak majd. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor, ezt követően mindenki hazaviheti a saját munkáját. Alapanyagról, palackozott vízről és ellátmányról a szervezők gondoskodnak, akik a kézművesnapok szombatjára “jubileumi”; meglepetést is tartogatnak.

A helyszín idén is a Gödör rendezvényház és udvara lesz.

Keresés