Valami véget ért, valami új kezdődött el

Valami véget ért, valami új kezdődött el
2018. March 28.
A Mezőgazdasági Főgimnázium tizenegyedikes diákok alkotta csapata bejutott egy országos verseny elődöntőjébe, melyre Kolozsváron kerül majd sor. Mezei Emőke tanárnő írása.
/vlm/Image/Show/84/

A Communitas Alapítvány jóvoltából immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a Bölcs Diákok Országos Szintű Vetélkedőt, idén „Kulturális sokszínűség”; címmel, melynek célja a tanulók saját nemzeti értékeik iránti érdeklődésének felkeltése, illetve a különböző tudományágak területéről származó információk közötti összefüggések felismerése és megértése.

Az interdiszciplináris verseny feladatlapjait minden csapat saját oldalára töltötte fel, a kreatív feladatokat pedig postázni kellet. Az idei fő témakörök közé tartoztak az integráció és bevándorlás problémái, az európai kultúrák, illetve a különböző népcsoportok, amelyek egy nemzethez tartoznak, viszont jelenleg nem egy ország határain belül élnek. A három forduló összesített eredményei alapján az első tíz csapat juthatott be az elődöntőbe, amely Kolozsvárott kerül megszervezésre televíziós vetélkedő keretében.

Az Érmihályfalvi 1. számú Mezőgazdasági Főgimnázium egyik csapata már második alkalommal vesz részt ezen a versenyen, idén nagyobb sikerrel. A szorgos kezeknek, az odaadó és kitartó munkának köszönhetően a 92 nevezett csapat közül iskolánk csapata is részt vehet az elődöntőn, amelyre április 22-én kerül sor.

Az Észbontók csapatát tizenegyedik osztályos diákok alkották, név szerint Preg Fruzsina (XI. B.), Czirják Ádám (XI. B.) és Mészáros József (XI. B.), irányítótanáruk Mezei Emőke magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő. A csapat már izgatottan várja az elődöntőt, hogy egyedüli csapatként képviselhessék iskolájukat, és egyben Bihar megyét is a televíziós vetélkedőn.

Mezei Emőke magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő

Keresés