Változás az ivóvíz-szolgáltatásban

Változás az ivóvíz-szolgáltatásban
2017. January 6.
Az ivóvíz-szolgáltatás kikerült az önkormányzat közvetlen kezeléséből. Ez változásokat is hoz, de van, ami változatlan marad.
/vlm/Image/Show/84/

A 2015/224-es törvény értelmében a közmű-szolgáltatások kikerülnek az önkormányzatok közvetlen felügyelete alól, azokat át kell adni egy szolgáltatónak, vagy nyereséges céget kell alapítani működtetésükre.

A Helyi Tanács a 2015. július 24-én hozott törvény szellemében ugyanazon esztendő szeptember 16-án hozott határozatával már döntött is arról, hogy a helyi vízművet a Bihar megyében hasonló célokra alapított Észak-Nyugati Fejlesztési Egyesület tulajdonában lévő Észak-Nyugati Víz- és Csatornamű Rt. kezelésébe adja (a határozat ide kattintva érhető el).

Bár az új cég még szervezési munkák alatt van, már érezhetőek a változás jelei, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. Az új szolgáltatóval új szerződést kell kötni (cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt), e célból az alkalmazottak fel fogják keresni a fogyasztókat. Ugyanazokkal az arcokkal fogunk találkozni, mint eddig, hiszen a helyi személyzet marad, csupán a számlán majd a Bors községbeli székhellyel rendelkező cég neve fog feltűnni. Változik a víz ára is, a korábbi 1,83 lej/m³-ről 2,48 lej/m³-re + ÁFA (ezt is lásd. a Helyi Tanács határozatában).

Továbbra is működik a pénztár, nyitvatartása: hétfőn 8 és 17 óra között, keddtől péntekig 8 és 15 óra között. Él a sürgősségi esetek bejelentésére és informálódásra szolgáló telefonszám is: 0771-133204.

Keresés