Változékony, csapadékos idő lesz

Változékony, csapadékos idő lesz
2019. February 15.
Változékony, csapadékos idő lesz a következő 10 napban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 24-ig érvényes előrejelzéséből.
/vlm/Image/Show/84/

Erdélyben viszonylag meleg lesz, majd erőteljes lehűlés várható, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek fagypont körül alakulnak. Február 20-a után enyhül az idő, és napközben már 7 – 8 Celsius fokot is mérhetünk. Az éjszakai hőmérsékleti értékek fagypont alatt, általában mínusz 9 és mínusz 1 Celsius fok között lesznek. Csapadék minden nap előfordulhat, de nagyobb mennyiségben az intervallum első napjaiban hullhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén előbb meleg lesz, de aztán három nap alatt visszaesik a hőmérséklet, napközben 4, éjszaka mínusz 4 fok körüli hőmérséklet lesz a jellemző. Ezt követően lassú, de folyamatos felmelegedés következik, február 20-a körül nappal már 10 Celsius-fokot is mérhetünk és éjszaka sem lesz nulla foknál hidegebb. Bővebb csapadék csak elszigetelten, kisebb területeken fordulhat elő.

Máramarosban a hőmérséklet 2 Celsius-fok köré esik vissza. Február 20-a után 7 – 8 fokra melegedik fel az idő. Az éjszakai hőmérsékleti értékek mínusz 6 és 0 Celsius-fok között ingadoznak. Csapadékra február 20-a után számíthatunk.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Keresés