Változhat az ANL-lakások bérleti díja

Változhat az ANL-lakások bérleti díja
2013. December 4.
Változnak az ANL-lakások bérleti díjai azoknál, kiknél lejár az első, öt éves bérleti szerződés, és átlépték a 35 éves korhatárt.
/vlm/Image/Show/84/
A tanácsosok az ANL-lakbérekről is szavaztak

A Helyi Tanács novemberi ülésének egyik témája volt az úgynevezett ANL-lakások bérleti szerződéseinek meghosszabbítása. A téma felvezetéseként Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy egyes bérlők számára rövidesen letelik a beköltözéstől számított 5 év, ezzel az akkor kötött bérleti szerződés is. A további lakhatást egy évre szóló szerződésekkel lehet meghosszabbítani. Akik még most sem töltötték be 35. életévüket (ez a korhatár a lakás odaítélésénél is mérvadó volt), azok számára a szerződési feltételek nem változnak az újabb egy évre, akik azonban már túllépték az említett életkort, azoknak egy törvényben megállapított módszer szerint állapítják meg a további havi lakbért.
Gazsi Zsolt tanácsos, a szakbizottság képviseletében elmondta, hogy az előterjesztett összeg a törvény által megengedett legalacsonyabb (3,74 lej / m²). Az alpolgármester hozzáfűzte: pillanatnyilag még nincs tudomásuk a lakásokat illető megvásárlási szándékról.
Az alábbi táblázat alapján lehet kiszámolni a fizetendő összegeket:

Keresés