Van esély új munkahelyekre

Van esély új munkahelyekre
2020. February 6.
A felszabaduló munkaerő iránt már vannak érdeklődők.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
Az utóbbi hetekben felzaklatta Érmihályfalva lakosságát, hogy két cég is alkalmazottai számának csökkentését jelentette be. Ezek az ARA cipőgyár, mely a környék legnagyobb munkaadója és most több százan féltik állásukat, illetve a Fogyasztási Szövetkezet varrodája, ahonnan a hírek szerint ötvenen távoznak elsejétől.
Az embereket érthetően megviselik a történtek és a várható történések, nehezen élik meg azokat, mondta Nyakó József polgármester, akit naponta többen is megkeresnek e témában. Az elöljáró azt is hozzátette, hogy együtt érez az érintettekkel, de a piacgazdaság folyamatait, annak a cégekre gyakorolt hatásait a helyhatóságnak nem áll módjában befolyásolni, de a probléma megoldására bármikor készen áll.
Ahogyan várható volt, a hírekre azonban már más munkaadók reagáltak, munkaerőt keresve. Ebben az a jó, hogy a környéken van munkaerő kereslet, aki tehát vállalna továbbra is munkát, annak adódhat lehetősége, még akkor is, ha az “átállás” kellemetlenségeket okozhat. Például a margittai úgynevezett volángyár (TRW Automotive Holdings, több autógyártó beszállítója), illetve a nyírlugosi Agro Sprint, mely zöldség és gyümölcs feldolgozásával foglalkozik. A Városháza közvetítését igénylő cégek tehát megjelentek, a továbbiakban a hivatal tartja a kapcsolatot ezekkel és konkrétum körvonalazódásakor közzéteszi a részleteket.
Ahogyan az uszoda és a csatornahálózat építője is alkalmazott helyi munkaerőt, várhatóan a további, uniós pénzekből finanszírozott beruházások kivitelezői is hasonlóan élni fognak ezzel a lehetőséggel, mondta a polgármester.

Keresés