Van még szusz az öregfiúkban

Van még szusz az öregfiúkban
2018. September 21.
"Ötvenhez közelítve, vagy azt már elhagyva, lehet még nagy pályán futni, szerelni, labdát le- és átvenni, pontosan továbbítani, gólt lőni, egy szóval 'labdarúgni'." Az Unirea öregfiúk csapata a nagyváradi Electrofort fogadta. A Bihari Napló beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Tucatnyi egykori divíziós (mai nevén: ligás) labdarúgó adott találkát egymásnak múlt szombaton az érmihályfalvi Praszler Stadion jó minőségű gyepén: na nem ám egy jó csevegésre, emlékek felelevenítése okán gyülekeztek, céljuk egy részről a megfáradt – saját – lábakat mozgásra, az ellenfelét pedig belilulásra késztetni, másfelől pedig bebizonyítani – akár saját maguknak is –, hogy ötvenhez közelítve, vagy azt már elhagyva, lehet még nagy pályán futni, szerelni, labdát le- és átvenni, pontosan továbbítani, gólt lőni, egy szóval „labdarúgni”;.

A kapu(k)ban Attiláék állták az ellenfél támadásait, egyik kapufától a másikig futottak/ugrottak, magyarán hun itt voltak, hun ott. Becsületükre legyen mondva, mindkét kortárs portás tette a dolgát. Ahhoz képest, hogy a védelmek lefuthatóak voltak, és az adott lehetőséget megragadva a csatárok rendre meg is ostromolták az ellenfél várát, a hat gól még túlzásnak is tűnhet(ne)…

Ötöltek-hatoltak ugyan, de a váradiak azzal a nem titkolt szándékkal érkeztek Ér Citybe, hogy visszavágjanak a júliusi, Bodola Gyula Stadionban elszenvedett vereségért. Meg is volt hozzá a helyzetük még az első félidő elején-derekán, amikor tizenegy alkalommal maradtak egyedül a hazaiak portásával, ám csak kétszer sikerült gólra váltani botladozásukat. Szünet után a mihályfalviak játszottak fölényben, 1–3-ról fordítottak, ennek folyamodványaként a 3–3-as végeredmény teljes mértékben tükrözte a két félidőben látottakat, történteket.

Összeállítások

UNIREA: SZÁSZ Attila – LÁZÁR Miklós, HENGYE Csongor, RUSZKAI Zsolt, KOVÁCS Zoltán, ifj. BÁNHÁZI Miklós, PAP László (1 gól), ifj. FELE Sándor, OROSZ Csaba (1), ifj. KARDOS Sándor (1), FELE Attila, SZABÓ Zoltán, GYULA Lehel. Sérülés miatt Csűri Sándor a pálya közepén foglalt állást.

ELECTROFOR: VARABECZ Attila – GARNAI Sándor, KOKOVAY János, Dan CARŢIŞ, Stelian FARCĂU (1 gól), PAUBLUSZTIG Csaba, Sebastian PLATON, Vasile FARCAŞ (1), MILE József, Dan COITA, Gheorghe TENCHE, SUNDAS Vasilis, Marcel MADAR (1), SZŐCS Attila, Crăciunea PRAJA.

JÁTÉKVEZETŐ: CSŰRI Sándor (Érmihályfalva); PARTJELZŐK: Szántó, Zoltán (mindkettő Nagyváradról).

(Bihari Napló)

(További képek ITT.)