VANmeSE lesz

VANmeSE lesz
2018. February 14.
Zenés előadás versekre kicsiknek és nagyoknak, a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában.
/vlm/Image/Show/84/

A Nagyvárad Táncegyüttes február 21-én, szerdán az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Házban mutatja be a VANmeSE című produkcióját, mely “zenés előadás versekre kicsiknek és nagyoknak”.

Az előadások 10 és 12 órakor kezdődnek.

“A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.”; – Foltin Jolán

A Kossuth-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze személyes hangvételű műveit a Kárpát-medence gazdag folklórkincséből fogalmazza. Foltin Jolán azt gondolta egyszer, hogy vers, ritmus, zene és tánc kapcsolatából, mai költők verseiből kell előadást csinálni gyerekeknek. Most fiatal koreográfusokkal, a Nagyvárad Táncegyüttes táncosaival, zenészeivel, a Szigligeti Társulat színészeivel fogalmazza újra ezt a gondolatot: keresve az azóta eltelt tíz év új gyermekverseit, a romániai magyar költészet gyermekeknek szóló remekeit.

(www.szigligeti.ro)

Keresés