Városházi nyári esték Érmihályfalván

Városházi nyári esték Érmihályfalván
2021. June 24.
Színes kulturális programok a Városháza udvarán
nyari_estek_wm

Rég várt eseménysorozat veszi kezdetét július 4-én 19 órától az érmihályfalvi Polgármesteri hivatal udvarán. Különböző kulturális programokkal, a könnyedebb irodalmi, zenés összeállításoktól a komolyabb hangvételű előadásokig. A szereplők között lesznek anyaországi és természetesen hazai művészek is.

A sort Marosán Csaba a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja nyitja.

Humor az irodalomban – A humor játék. Játékra hívlak titeket. Adott néhány szerző a magyar irodalomból, akiknek a humorosnak vélt szövegeit beletettem egy kosárba. Egy adott térben és időben sorra kihúzzuk együtt ezeket a szövegeket, azt remélve, hogy a rekeszizmok nem maradnak statikusak. A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? Milyen volt Arany János humora? Mi köze Szilágyi Domokosnak a Piroska és a farkas meséhez? Kinek a poénjain kacagunk a Mézga család vagy a Dr. Bubó rajzfilmben? A kortárs költők olyan klasszikus műveket is átírtak, mint a Füstbement terv, Az ember tragédiája vagy a Mátyás anyja. Hogyan hangozhatnak ezek a szövegek modern változatban?

 Az előadás célja a humor segítségével felhívni a figyelmet a magyar nyelv szépségére és az olvasás jelentőségére.

Az előbbiekben Marosán Csaba gondolatait idéztük kedvcsináló gyanánt. Az előadásra a belépés ingyenes, de előzetesen be kell jelentkezni Borbély Simon Csabánál a 0756/ 075 984-es telefonszámon, a helyfoglalás a védettségi igazolvány bemutatása után az érkezés sorrendjében történik.

 A rendezvényen járványügyi szabályok betartása kötelező.

Keresés