Városrendezés, amíg az időjárás engedi

Városrendezés, amíg az időjárás engedi
2014. December 5.
Amíg az időjárás engedi, addig folytatódnak a városrendezési munkálatok.
/vlm/Image/Show/84/
A városközpontban megújitják a virágágyásokat

Több helyszínen is zajlanak a városrendezési munkálatok ezekben a napokban is, amíg az időjárás megengedi.
Karsai Attila alpolgármester elmondta: a Vízimalom felé vezető út két oldalán, az ANL-tömbházaktól kezdődően mintegy 200 darab akáccsemetét ültettek el. A lemeszelt törzsű fák már most is szép látványt nyújtanak, ha megérik a “felnőttkort”, ez még látványosabb lesz.
Korábban szóltunk arról, hogy a Dihenesi iskola előtt is ültettek fákat. Azok köré azóta virágok is kerültek (az ültetés másnapjára néhány tőnek lába is kelt, de a hiányt is pótolták), az udvarra is akácfákat ültettek. A bejárati kaput, az akkor elhangzott ígéretnek megfelelően beljebb költöztették, így parkolási lehetőséget teremtve.
A városközpontban megnyírták a szoborpark körüli sövényt, ezzel is jobban beláthatóvá téve a parkot. Lakossági kérés volt ez, ahogyan az is, hogy a Bocskai István szobor melletti fákat, bokrokat nyessék meg, hogy azok ne takarják a fejedelem szobrát.
A Széchenyi téren, illetve a Márton Áron utcán folyamatban van a virág- és faültetést követően a régi virágágyások oldalainak javítása. A régi, omladozott, letöredezett, sok helyen hiányos “betonszalagokat” új, korszerű elemekkel helyettesítik.

Keresés