Várva várt idő…

Várva várt idő…
2022. December 22.
Nyilo Akac plakat

A Nyíló Akác Néptáncegyüttes nagy szeretettel és tisztelettel meghív minden néptánc iránt érdeklődőt, valamint mindazokat akik egy szép és  tartalmas délutánt szeretnének eltölteni úgy, hogy megismernek néhány olyan népszokást amely a feledés homályába veszne, ha nem lennének olyan csoportok, amelyek szívügyüknek tartják ezen hagyományok életben tartását.

Különleges hangulatú időszak az Advent, amely a várakozásról, a készülődésről valamint a fény eljöveteléről szól, és éppen ez a készülődés az, amely megadja az ünnep rangját, súlyát. Az ünnepvárás és ünneplés hagyományát is ránk bízták elődeink, és ezt nekünk át kell örökítenünk gyermekeink és fiataljaink számára. Ünnepi összeállításukban, amelynek címe Várva várt idő, láthatnak néhány olyan népszokást és hagyományt, amelynek régen és most is meghatározzák ezt a különleges időszakot, vélekednek a néptáncegyüttes tagjai.

Műsorukat december 25-én 18 órai kezdettel tekinthetik meg a Gizella Művelődési Központban. A Nyíló Akác Néptánccsoport számít az érmihályfalvi közönség megtisztelő jelenlétére.

A belépés ingyenes.

Balázs József  Attila

Keresés