Védekezés a parlagfű ellen

Védekezés a parlagfű ellen
2018. April 3.
A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség értesítése szerint mindenki köteles az általa birtokolt vagy adminisztrált területet karban tartani úgy, hogy azon ne szaporodhasson el a parlagfű.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Az önkormányzatokhoz eljuttatott közlemény részletezi, hogy a március 9-én elfogadott 62. számú törvény, mely március 14-én jelent meg a 227-es számú Hivatalos Közlönyben, nevesíti a területeket birtokló magán és jogi személyeket, a vasútvonalakat, folyóvizeket, vízgyűjtő területeket, egyéb közterületeket adminisztrálókat, akik felelősek a törvény betartásáért. Ennek értelmében legkésőbb június 30-ig el kell végezni a területek karbantartását, ami az allergén növény kaszálását (gyakrabban), illetve gyökerestől történő eltávolítását jelenti, megakadályozva ezzel, hogy a parlagfű virágzására sor kerülhessen. A felhívás kiemeli: a karbantartandó területek közé sorolandóak az építkezési területek, illetve az építkezési anyagok raktározására szolgáló területek is.

A kormánybiztosi hivatal helyi, ellenőrzésre jogosult bizottságokat fog kinevezni, melyek figyelemmel kísérik a rendelkezés betartását, esetenként előbb írásos figyelmeztetést, később pénzbeli bírságot róhatnak ki.

Keresés