Véget ért a 14. Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor

Véget ért a 14. Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor
2021. September 1.
14 alkoto tabor

Szűk körben rendezték meg a táborzáró kiállítást

Augusztus 23-27. között került megrendezésre a 14. érmihályfalvi Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor. Idén a Regina panzió adott otthont a művészeknek, hogy a tavaly megadott „Stáció” vagy az állandó, ,,Érmihályfalva” témakörben alkossanak.

A táborzárón Nyakó József polgármester kifejtette, alkotókra mindíg szükség van, minden körülmények között, majd ígéretet tett arra, hogy a város a jövő évben megrendezendő tábort is támogatni fogja. Karsai Attila alpolgármester külön örömének adott hangot, hogy a fiatal generáció is képviselteti magát a táborban. Papp Gábor, margittai művész megköszönte a szervezők áldozatkész hozzáállását, a családias hangulatot, ami itt, Érmihályfalván hagyományossá vált.   Kiemelte, hogy a művészek sokféle, sokszínű technikával dolgoztak, így különösen gazdag lett az idei ,,termés” műalkotásokból. Megemlékezett a közelmúltban elhunyt egykori művészeti táborvezetőről, Patai Istvánról, majd elárulta a jövő évi tábor témáját amely a ,,Találkozások” lesz.

A tárlat megtekinthető a városi könyvtár galériájában (a könyvtár az udvar felől közelíthető meg).

 Az érmihályfalvi Nemzetközi Értékteremtő Tábor idei résztvevői voltak: Goda Gertrud (Miskolc), Fekete Szabolcs (Szeged), Kiss András (Nagybörzsöny), Keresztessy Csaba (Nyírábrány), Tornean Georgeta Monica (Arad), Árus Tünde (Hegyközszentmiklós), Guba Kerekes Zsuzsa, Domahidi Krisztina, Angyal Olivia és Bátori Szabolcs (Székelyhíd), Matza Teréz és Mezei András Attila (Nagyvárad)  Asloviciu Angyal Anikó, Bagosi Annamária és Papp Gábor (Margitta) és Erdei Vivien, Darabont Gréta, Kovács Éva, Kovács Zoltán, Molnár Levente, és Farkas Ferenc Sándor (Érmihályfalva).

A tábor Érmihályfalva város önkormányzatának és Erdei Róbert támogatásával jött létre.

Keresés