Véget ért a 2015-ös alkotótábor

Véget ért a 2015-ös alkotótábor
2015. June 15.
A már hagyományos kiállítással ért véget vasárnap délután Érmihályfalván a IX. Nemzetközi Értékteremtő Alkotótábor. A tárlat egy hónapig látható a könyvtárban.
/vlm/Image/Show/84/
A házigazdák és az alkotók egy része a kiállításon (eseményfotók: Bíró Károly)

Egy hétig táboroztak az alkotók a IX.Nemzetközi Értékteremtő Alkotótáborban, Érmihályfalván, összesen 26-an, a helyiek mellett Bihar megyéből, Magyarországról, Szlovákiából és Lengyelországból. Patai István, a tábor hajdúnánási művészeti vezetője a kék színt és a vendéglátó várost adta meg fő témaként idénre, ennek tükrében számos városrészlet jelent meg a vásznakon, és a kék is domináns sok alkotáson. A táborzáró kiállításon – melynek darabjai a szervezőket gazdagítják – Szalai Ilona könyvtáros-főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd Nyakó József polgármester köszönte meg az alkotóknak, hogy újra összegyűltek a városban, gyarapítva annak szellemi, művészeti vagyonát.
Az elöljáró javasolta: ősz folyamán rendezzenek jótékonysági árverést az elmúlt évek alkotásaiból, a bevétel a Dévai Szent Ferenc Alapítvány helyi napközijét segítené. Patai István az általa alapított díjat – melyet évente, a tábor zárásakor ad át- ezúttal nem alkotónak, hanem a polgármesternek “ítélte oda”, a tábor támogatásáért. Ezek után Szalai Ilona és kolléganője, Gheri Judit a résztvevőknek és segítőknek emléklapokat adtak át. A művészeti vezető tudatta: a 2016-os alkotótábor témája, tekintettel a 10., jubileumi alkalomra, csak a város megörökítése lesz.
A tárlat egy hónapig tekinthető meg a könyvtár galériájában.
(erdon.ro)

Keresés