Véget ért a nyolcadik alkotótábor

Véget ért a nyolcadik alkotótábor
2014. June 23.
Van, aki szerint az eddigi "legerősebb", de Patai István művészeti vezető szerint a tavalyinál mindenképpen értékesebb anyagot tud felmutatni a vasárnap véget ért képzőművészeti alkotótábor.
/vlm/Image/Show/84/
A tábor résztvevői, előtérben Patai István művészeti vezető, aki az általa alapított díjat a jobbján álló Guba-Kerekes Zsuzsának adta

Vasárnap délután a városi könyvtárban a hagyományos kiállítással ért véget a VIII. Értékteremtő Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor.
Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőn népesült be a tábornak helyet adó Regina panzió, s mire a hivatalos megnyitóra sor került szerdán este, a művészek már javában benne voltak az alkotási folyamatban. Ahogyan lenni szokott, az egy hetes tábort – amit többek szerint már hosszabbítani kellene – az annak ideje alatt született alkotásokat bemutató tárlat zárta. A városi könyvtárban Szalai Ilona könyvtáros, a tábor főszervezője köszöntötte a mintegy ötven megjelentet, átadva a szót Nyakó József polgármesternek, aki köszönetet mondott az alkotóknak és a szervezőknek, hogy évről évre színesítik a város kulturális életét, gazdagítják művészeti vagyonát. Rácz György vállalkozó, a Regina tulajdonosa biztosított mindenkit: a panzió ezután is örömmel áll a tábor rendelkezésére.
A továbbiakban az első alkalommal résztvevő három lengyelországi, a testvérváros Hajdúnánás alkotóinak közvetítésével az ő testvérvárosukból, Ustronból érkezett alkotók nevében Andrzej Piechocki mondott köszönetet a vendéglátásért, illetve fejezte ki örömét, hogy új barátokat, ismerősöket szerezhettek.
Az alkotótábor rövid értékelését ezúttal is az állandó művészeti vezető hajdúnánási Patai István ejtette meg. Úgy vélte, hogy a tavalyinál mindenképpen “erősebb” művészi értékű alkotások születtek, de van olyan alkotó, aki szerint a nyolc év legsikerültebb táborán vannak túl. Patai István nagyra értékelte, hogy a nemzetköziséget immár felvidéki és lengyelországiak is képviselték. Úgy értékelte, hogy a fotós és a grafikus “csapat” mellett igen megerősödött festészeti részleg is.
A Patai Díjat idén a székelyhídi Guba-Kerekes Zsuzsa kapta. A jövő évi tábor témájaként a művészeti vezető a kék színt jelölte meg, illetve, mint állandó téma, Érmihályfalva is “feldolgozható” lesz.
A továbbiakban Szalai Ilona a részvételért és a tábor támogatásáért emléklapokat, okleveleket osztott ki, a kiállítás három hétig nézhető meg.
A VIII. Értékteremtő Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevői voltak:

– Margitta – Papp Gábor
Angyal Anikó

– Nagybörzsöny – Kiss András

– Miskolc – Goda Gertrúd

– Nagyvárad – Ferenczy András
Ferenczy Béla
Fekete Szabolcs
Popon Krisztina
Bányai-Szabados Katalin

– Hegyközcsatár – Borsi László

– Kassa – Eva Lorenzova
Maria Lenardova

– Hajdúnánás – Nagy Ágnes
Patai István
Füz László

– Ustron – Kazimierz Heczko
Herbert Czeglarek
Andrzej Piechocki

– Székelyhíd – Guba-Kerekes Zsuzsa
Berszán László

– Debrecen – Éles Bulcsú

– Érkeserű – Fekete Hajnal

– Érmihályfalva – Hintalan Géza
Kovács Zoltán
Kiss György
Molnár Zoltán
Farkas Ferenc
Molnár Angéla
Kovács Éva
Balázs Attila
Szalai Ilona.

Keresés