Vereség a bajnokságra hajtó diószegieknél

Vereség a bajnokságra hajtó diószegieknél
2016. May 9.
Három gólos vereséget szenvedett Diószegen az Unirea vasárnap délután.
/vlm/Image/Show/84/
A kék-fehér hazaiak nagyon akarták a kivívott sikert

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában újabb nehéz meccs állt az Unirea előtt: ahhoz a Bihardiószegi SK-hoz látogattak, mely egyrészt emlékezetes meccsen az ősszel a Praszler stadionban is nyert, másrészt a hazaiak mintegy győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen az előző heti fordulóban meglepő döntetlen játszott az addig pontot sem szerző Keményfokon. Ennek megfelelően kezdődött is a találkozó, a hazaiak állandó nyomás alatt tartották a mihályfalvi kaput. Az első diószegi gól a 12. percben születhetett volna meg, ám Iova a gólvonalról vágta ki a labdát, a 25. percben pedig egy távoli lövés süvített el Perényi kapuja mellett. Az állandó rohamok közepette mieink ellentámadásokkal próbálkoztak, egy szép adogatás után a 27. percben Roghina a felső lécet találta el, a 31. percben a Gego buktatásáért megítélt szabadrúgást Fele Sz. küldte kapura. A 40. percben Gego tört kapura, a mihályfalvi szurkolók szerint a kapus rátartott a lábára, a bíró szerint a csatár szabálytalankodott a hálóőrrel és utóbbinak volt döntő szava. A félidő végén 5 perc alatt valójában minden eldőlt: a 41. percben egy félpályáról kapu elé ívelt, majd továbbfejelt labdába Perényi még bravúrral beleütött, ám az egy diószegi elé került, aki közelről nem hibázott – 1- 0. A 44. percben a diószegi kapu előtt alakult ki kavarodás, Iova a hálóba is lőtt, ám a kapus elleni szabálytalanság miatt kifelé járt szabadrúgás, amiből gyorsan a másik kapu elé viharzottak a hazaiak, egy látványos helyezett lövés pedig a kapunk jobb oldalában kötött ki – 2- 0.

A második játékrész elején előbb egy szögletet követően Iova erőtlenül küldte a labdát a kapu felé, később Sándor nem tudott túljárni a hazai kapus eszén, a másik oldalon ajtó-ablak helyzetben a kapufát sikerült eltalálni. A 70. percben megszületett a harmadik gól, olyan, amit általában kispályán látunk: az Unirea ötösén belül pattogott a labda, amit egy félig háttal a kapunak álló játékos sarokkal küldött a hálóba – 3- 0. Voltak további helyzetek is, de mintha mindkét csapat belenyugodott volna a helyzetbe: a hazaiaknak biztos volt a győzelem, a vendégekben pedig már nem volt benne a felzárkózás esélye. Mindez nem azt jelenti, hogy nem volt itt-ott egy kis kakaskodás még, ám az eredmény nem változott.

A lefújás után hallhatóan nagy volt az öröm a hazai öltözőben, ami bizonyára nem csak a győzelemnek szólt, hanem annak is, hogy a rivális Harangmező 2-2-t játszva hazai pályán “elhullajtott” két pontot, így újra 3 pont a tabella elején a diószegiek előnye velük szemben.

Ifj.Fele Sándor a következő csapatot szerepeltette: Perényi – Horváth, Moisi, Iova, Crisan, Tóth (46.p. Pap), Roghina, Fele Sz. (74.p. Gábor), Sándor (80.p. Vadkerti), Lakatos, Gego.

Csűri Sándor ifjúsági csapata több sikerrel járt, 2-0-ás győzelmet arattak.

A felnőtt csapatok további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az Unirea elméletileg túl van a nehéz meccseken, a továbbiakban várhatóan könnyebb ellenfelekkel találkozik.

A következő fordulóban az Élesdi Crisul érkezik a Praszler stadionba – az őszi meccset 2-1-re nyertük.