Versei ihlette rajzokkal emlékeztek a költőre

Versei ihlette rajzokkal emlékeztek a költőre
2019. December 10.
Koszorúzással kezdődött, kiállításmegnyitóval folytatódott a vasárnapi rendezvény.
/vlm/Image/Show/84/

Az érmihályfalvi Máté Imre Költő Emlékéért Egyesület vasárnap, december 8-án tartotta meg a költő emléke előtt tisztelgő rendezvényét. Ez a költő szobrának megkoszorúzása után egy rajzpályázatra érkezett alkotások kiállítása volt.

A Varázscsizma rajzpályázatot másodszor hirdették meg, mondta el a szervezők nevében a Gödör rendezvényházban megjelenteket – elsősorban kisiskolásokat és szüleiket – köszöntő Baricz-Nánási Ferenc tanár. Hozzátette: az első meghirdetéskor iskolásoktól vártak a költő gyerekversei ihlette rajzokat, idén óvodásoktól, és ennél a variációnál maradnak. Az éppen ezen a napon 30 éve elhunyt Máté Imréről elsőként Visky Mária gálospetri ny.tanárnő beszélt, majd Szilágyi Ferenc Hubart, utóbbi az alkotásokat is méltatta. A pannókon 28 rajzot állítottak ki, ezeket elemezve kifejtette: a gyerekek meglepő lezserséggel viszonyultak az alkotás folyamatához, a képek a gyermeki lélek és látásmód leképzései, bizonyítva, hogy a gyermekverseknek volt/van hatása. A továbbiakban néhány gyerek Máté Imre-verseket mondott el, majd Papp Zsuzsanna ny.óvónő (mindenki “óvónénije”, hiszen ma már nagyszülő korúakat is nevelt-oktatott annak idején), ugyancsak méltatta a rajzokat, majd segédletével adták át a jutalmakat. Bár hirdettek első, második és harmadik helyezetteket a kategóriákban, ám minden gyerek kapott emléklapot, ajándékkönyvet és édességet.

A gyerekeket irányító óvónők és óvodai csoportjaik nevei: Szilágyi Melinda (3. sz. Napköziotthon), Szász Rozália és Torda Brigitta (Méhecske csoport), Jakó Jolán (Csillag csoport), illetve Kind Klára Renáta (az Aranykapu Református Óvoda Arany Napsugarak csoportja).

A zsűri tagjai Rubletzky Márta és Papp Zsuzsanna nyugdíjas óvónők voltak.


Keresés