VI. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván

VI. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván
2018. July 9.
Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A szervezők közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

A magyar kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva önkormányzata támogatásával ezen a nyáron is sor kerül az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megszervezésére.

Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A négynapos kézműves napok programja a következőképpen alakul: augusztus 1. szerda – üvegpohárfestés, korongozás; augusztus 2. csütörtök – tűpárna és fésűtartó készítés, tükörtartó alapszínfestés; augusztus 3. péntek – gyertyakészítés, tükörtartó festése népi motívumokkal; augusztus 4. szombat – kerámia- és agyagedény festés, a gyermekek által készített munkák kiállítása.

A foglalkozások szerdán 9–14, csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak majd. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor, ezt követően mindenki hazaviheti a saját munkáját. Alapanyagról, palackozott vízről és ellátmányról a szervezők gondoskodnak.

A helyszín idén is a Gödör rendezvényház és udvara lesz (strand).

Mindenkit szeretettel várnak.